Potřebujete si procvičit mozkové závity? (1.část)

Hry na procvičení a vytrénování vlastní mysli jsou bezesporu velmi populární napříč všemi generacemi. Zabaví jak malé děti, tak dospělé. Ostatně i to je jeden z důvodů, proč je takovýchto „onlajnovek“ plný internet. Ale které jsou ty nejlepší? Web Raketka.cz má v tomto ohledu celkem jasno. Jejich výčet naleznete na následujících řádcích.

10. místo: Electric Joint

Hned na začátek je tu něco pro opravdové milovníky fyziky. V rámci hry Electric Joint totiž budete muset využít znalostí této vědní disciplíny k tomu, abyste správně pospojovali elektrický obvod. Na herním poli se vám budou zobrazovat kladné protony a záporné elektrony, přičemž je na vás, jaká bude jeho výsledná podoba. Vašimi jedinými dvěma starostmi je, abyste obvod zapojili správně a nedošlo k žádnému zkratu. Prvních pár úrovní je to hračka, ovšem v dalších kolech už je potřeba trocha představivosti, neboť jednotlivé protony a elektrony se již pohybují v různých směrech, a proto co se na začátku může jevit jako poměrně snadná záležitost, se posléze promění ve skutečný hlavolam.

9. místo: Monster Castle

Monster Castle

Přestože název této hry zní možná poněkud strašidelně, ve skutečnosti je Monster Castle „pohodovka“, při níž si člověk může trénovat svoji pozornost a schopnost přemýšlet dopředu. Úkolem hráče v ní totiž je pospojovat alespoň tři stejně barevná kolečka, a to navíc v takovém počtu, aby splnil stanovené zadání. Pakliže to stihne ve stanoveném limitu, postoupí do dalšího kola. Je pravdou, že k nejsložitějším tato hra zcela určitě nepatří, neboť v ní má hráč možnost pospojovat jak prvky nacházející se v jednom řádku nebo sloupci, tak i ty, které leží v diagonále - může je tedy spojovat všemi osmi směry. Na druhou stranu pochopitelně platí, že čím dál se člověk dostane, o to náročnější je stanovenou „kvótu“ naplnit.

8. místo: Gem Rush

Gem Rush

Tato „onlajnovka“ je na rozdíl od té předešlé založená na zcela odlišném principu. Abyste v Gem Rush uspěli, je zapotřebí mít správný odhad a přesnou mušku. Vaším úkolem totiž bude sestřelit požadovaný počet diamatů umístěných v zorném poli, avšak v mnoha případech schovaných za překážkami. Abyste měli jak takto ukryté drahokamy zasáhnout, musíte využít jakýchsi kruhových „odrazišť“. Každou střelu je nicméně důležité pečlivě zvážit, protože v rámci jednoho kola jich máte k dispozici vždy jen pět. Pokud vám na sestřelení požadovaného počtu diamatů nebude stačit ani pět nábojů, kolo si zkrátka zopakujete.

7. místo: Deep Diver

Deep Diver

Díky hře Deep Diver máte šanci prozkoumat temné hlubiny moří a oceánů, a objevit tak zcela unikátní poklady, nejrůznější artefakty, ale i vzácné druhy ryb a další mořské živočichy či rovnou celá dosud neprobádaná území. Každý svůj krok si nicméně musíte detailně promyslet, neboť vám téměř celou dobu hrozí, že spotřebujete všechen dostupný kyslík, případně že vás jednoduše rozmáčkne příliš vysoký tlak. Drobným nedostatkem je skutečnost, že hra je celá v angličtině, a proto kdo tento jazyk neovládá, může mít při jejím hraní drobné problémy. Na druhou stranu se jedná o celkem intuitivní „onlajnovku“, takže jazyková bariéra by ve výsledku neměla být až tak velkou překážkou.

6. místo: Winx pexeso

Winx Pexeso

Oblíbená stolní hra ve své moderní onlinové podobě, tak by se dalo jednoduše popsat Winx pexeso. Hra je určena především dětem, neboť jak už sám název napovídá, odkazuje se na populární animovaný seriál, jenž pojednává o skupince náctiletých víl, jejichž úkolem je za pomocí kouzel ubránit magický svět. Hra je vskutku jednoduchá a její smysl spočívá, jak už to tak u pexesa bývá, v nalezení dvojice shodných obrázků. Pomáhá tedy zlepšovat především paměť. S přibývajícím počtem kol se pochopitelně zvyšuje i počet karet, které se na monitoru zobrazí. Současně je potřeba sledovat čas, jenž dole na liště neúprosně ubývá.

 

A příští pátek se podíváme na to jaké hry obsadili prvních pět příček.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 08. 2019   |   Zobrazeno: 5769x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.