Nejlepší staré hry

Pokud jste se narodili v minulém tisíciletí, pravděpodobně se Vám pod ruku dostala nejedna “stará hra”. V té době se samozřejmě jednalo o naprosté hity, ale v porovnání s dnešními standarty jsou to velmi primitivní hry. Nicméně, právě jejich časová známka z nich postupně vytvořila legendy. Ať už staré hry máte či nemáte rádi, musí se jim nechat, že jsou to praví průkopníci v oblasti videoher.


Grand Theft Auto

Tento titul zná asi každý hráč. Ať už se jedná o GTA V, San Andreas nebo Vice City, Grand Theft Auto je jedna z nejpopulárnějších her na světě. A kde jsou její základy? Grand Theft Auto byl první díl této série vydaný v roce 1997. Hra měla na tu dobu obrovskou svobodu v pohybu a to i v průběhu misí. Jako i u ostatních dílů, i tady budete hrát v roli zločince a budete plnit nejrůznější úkoly celkově ve třech městech. Vývojáři hru poskytli zdarma a můžete ji stahovat zde.

Grand Theft Auto


Doom

Doom je akční, scifi/hororová stříečka, kde jako mariňák musíte bojovat proti nejrůzněšjím zrůdám, které na vás ve hře čekají. Tato hra vyšla v roce 1993 a od té doby vyšly ještě 4 pokračování, poslední v roce 2004. První díl se v roce 2016 dočkal rebootu, tedy předělání do nové podoby. Originální verzi hry DOOM můžete sehnat na Steamu za 5 eur, tedy asi 130 Kč.

Doom


Prehistorik

Prehistorik je jedna z nejstaršich plošinových adventur na světě. Hra byla vydána v roce 1991. Na hru navazoval druhý díl Prehistorik 2. V obou dílech budete v roli neandrtálce chodit krajinou a lovit dinosaury a medvědy, ze kterých vždy dostanete jídlo, které potřebujete k přežití. Vývojáři hru uvolnili jako freeware verzi a poté se předělala do webových emulátorů, takže si ji můžete zahrát zdarma u nás.

Prehistorik


Test Drive

Jedna z prvních závodních videoher Test Drive byla zároveň základním kamenem pro velmi úspěšnou sérii závodních her. Hra byla vydána už v roce 1987 a hraje se z pohledu řidiče. Na hru navazuje neuvěřitelných 17 pokračování s posledním vydaným dílem Test Drive Unlimited 2 v roce 2012. V roce 2016 oznámila společnost Bigben Interactive, že další díl bude vydán asi v roce 2020. Tím potěšili všechny fanoušky, kterří nevěděli, jestli ještě nejaké pokračování přijde. Pokud se vám další dva roky nechce čekat, zahrajte si první díl u nás zdarma.

Test Drive

 

Pokud jste po přečtení článku dostali chuť si zahrát staré hry, zahrajte si je u nás zadarmo!


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 20. 04. 2018   |   Zobrazeno: 6401x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.