Návod na střílečku Playerunknown’s Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds, zkráceně PUBG, je momentálně neprodávanější a nejhranější hrou na steamu. Jedná se o Last-man-standing online střílečku, vašim cílem je tedy zůstat na živu jako poslední. PUBG začínala v březnu 2017 jako hra s předběžným přístupem. 21. Prosince 2017 byla oficiálně vydána a od té doby dostala spoustu updatů. Hra byla po celou dobu existence dobře hratelná, obsahovala však mnoho bugů, kvůli kterým dostávala velkou kritiku od hráčů. Nyní má hra 2 mapy, vývojáři ale slibují v blízké budoucnosti další dvě.

Akční snímek ze hry

Last-man-standing akce

Jak už jsme zmínili výše, cílem je zůstat jako poslední. To se však lépe řekne, než udělá a zkušenějšímu hráči zabere asi 50-100 hodin dostat herní mechanismus pod kůži. Ani potom však nemá vyhráno. Každá hra začíná v úvodním lobby, kde se čeká na připojení minimálně 75 hráčů, poté se odpočítává minuta a hra začíná. Maximální počet hráčů pro každou hru je 100. Na startu jsou hráči umístěni do letadla, které přelétá herní mapu po náhodné přímce. Hráči postupně z letadla vyskakují a pomocí padáku přistávají na zem. Po přistání začíná čas na loot, tedy na sbírání zbraní a vybavení. Zároveň se v tuto dobu vyznačí na mapě kruh. Do tohoto kruhu se po odpočítání několika minut musí všichni hráči přesunout, jinak je bude pomalu zabíjet „modrá zóna“. Postupně se kruhy zmenšují a hráči se více a více potkávají a zabíjejí, dokud nezbude jen jediný hráč a tím pádem vítěz hry.

Vítěz hry

Umístění ve hře a odměna

V každé hře dostávají hráči takzvané BP body (Battle Points) podle umístění, počtu zabití a celkových hitů. Za tyto body si hráči mohou kupovat speciální bedny, ve kterých najdou oblečení na svou postavu. Oblečení si mohou buď nechat nebo ho prodat, případně vyměnit ve službe Steam. Tohoto využívali hodně hackeři, kteří takto nasbírané oblečení prodávali přes externí stránky za reálné peníze. I přes velké snahy vývojářů se ve hře stále sem tam hacker objeví, ale většina jich je zabanovaných. Pokud však máte pocit, že vás zabil hacker, můžete to hned po skončení kola nahlásit.

Systém odměn v PUBG

Volba strategie

Ve hře můžete vyzkoušet více strategií a zůstat u té, co vám sedí nejlépe. První strategie je více agresivní a je ideální pro hráče, kteří se chtějí hlavně naučit střílet. Vyskočte z letadla tam, kde vyskakuje nejvíce hráčů (zpravidla budovy uprostřed mapy), rychle přistaňte, najděte jakoukoliv zbraň a zabijte všechny ve vašem okruhu. Pomalu loťte, všímejte si, kde jsou ostatní a postupně je zabíjejte. Až vás na daném místě zbyde jen pár, už byste měli být dobře vybaveni, takže hledejte těch pár zbylých a hned jak je najdete, tak je zabijte.

Druhá strategie je umírněnější. Najděte si místo, kde si myslíte, že budete sami a kde by mohl být dobrý loot a přistaňte tam. Promyslete si cestu do kruhu a opatrně loťte všechny baráky po cestě. Dávejte si pozor na všechny nepřátele a vždy když někoho uslyšíte, tak si najděte dobré místo, odkud ho překvapíte.

Na závěr

Hra Playerkunknown’s Battlegrounds rozhodně není žádná oddychovka a vzhledem k náročnosti se jedná spíše o hru, u které budete trávit času hodně. I přes všechny své mouchy a cenu 30 euro (cca 770 Kč) na Steamu, je to velmi zábavná hra a jsem zvědav, co vývojáři přinesou do budoucna.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 03. 2018   |   Zobrazeno: 6687x

Témata článku:Hry

Komentáře

Mave33VIP(Gods of Raketka)

Velmi podprůměrný článek a z hlediska SEO naprosto špatně. Žádný odkaz na stažení hry, ano odchozí odkazy na důvěrné stránky se také počítají. Naprostá absence videa, jelikož to není návod, ale recenze, tak je video nutností. Klasicky nudný začátek, který mě nutí okamžitě opustit stránku...

+ -1 -
Mave33

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.