eSport - Miliony pomocí her

V posledních letech se rozmáhá fenomén eSport. Jde o soutěže v počítačových hrách, kde výhry mohou dosahovat desítky milionů korun. I hraní počítačových her se může řadit mezi sportovní výkony, protože hráči usilovně trénují a mají vlastního trenéra. Někdy to může být opravdu velká zátěž. Níže se mrkneme na nejhranější hry a výdělky hráčů, kteří je hrají.

Defense of the Ancients 2

Tuto hru můžete znát pod zkratkou Dota 2. Patří mezi několik nejhranějších her světa. Jedná se o MOBA žánr, kde si hráč vybere svého hrdinu a pak bojuje v online arénách proti ostatním hráčům.

Od té doby, co se pořádají turnaje v této hře, si mohli její hráči přijít na více jak 2 miliardy korun. Nejlepší z nich Saahil „UNiVeRsE“ Arora. Je mu teprve 27 let a již si pomocí této hry přišel na krásných 66 milionů korun. Také je momentálně považován za nejlepšího hráče této hry.

Counter Strike: Global Offensive

Csko patří mezi jednu z nejznámějších a nejhranějších her světa. Také o tom vypovídají neustálé mistrovství, která jsou pořádána. Principem hry je vybrat si tým, za který chcete první polovinu hrát, než se protočíte. Musíte vždy zneškodnit nepřátelský tým nebo splnit úkol.

Během trvání těchto soutěží si hráči mohli přijít na více než 600 milionů korun. Momentálně patří mezi nejlépe placené hráče Robin „flusha“ Rönnquist ze Švédska.  Jeho výdělek přesahuje 10 milionů korun.

League of Legends

Nebo také LoLko, hra, která patří také do žánru MOBA. Ovládáte vlastního šampiona, se kterým bojujete v online arénách.

Patří mezi druhou nejlépe financovanou hru. Hráči si již rozdělili za dob turnajů více jak jednu miliardu korun. Mezi nejlepší hráče patří Lee „Faker“ Sang Hyeok z Koree. Ten si již hraním této hry vydělal více než 22 milionů korun. Je mu teprve 20 let.

Starcraft 2

Tentokrát se jedná o strategii, která má krom rozsáhlého multiplayeru i kampaň. Hráč si může vybrat, jestli bude hrát za lidskou rasu, Zergy nebo mimozemské Protossy. Pak se snažíte zničit nepřátelskou základnu.

Hráči této hry si z turnajů již odnesli více jak 500 milionů korun. Mez nejlepší z nich patří koreec Jang „MC“ Min Chul, kterému je 25 let a již si vydělal více jak 13 milionů korun. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 11. 2016   |   Zobrazeno: 6710x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.