Nejlepší hry na tablet a mobil za rok 2019

Alto´s Odyssey

Alto's Odyssey

Je libo trocha sandboardingu? V této skvělé hře zaměřené na postřeh se ocitneš na pustém místě kdesi uprostřed pouště s nohami připnutými ke svému prknu, na němž budeš sjíždět nekonečné písečné duny. Během jízdy je tvým úkolem plnit nejrůznější výzvy a současně nasbírat co nejvíce mincí nacházejících se po trati. To sice zní na první pohled jednoduše, ale jak se říká, zdání klame. Celou dobu se totiž musíš mít neustále na pozoru před nejrůznějšími překážkami, které se ti postaví do cesty. Nezapomeň také na to, že ty velké skoky jsou od toho, abys na nich tu a tam předvedl nějaký ten trik. Za každý úspěšný pokus budeš náležitě odměněn. A až budeš mít mincí dostatek, neváhej a kup si za ně vylepšení. V dalších kolech se určitě bude hodit.

Fortnite: Battle Royale

Fortnite: Battle Royale

Kdo zůstane naživu jako poslední, vyhrál. Tak by se asi dala jednoduše shrnout hlavní podstata této oblíbené arkádové střílečky, ve které při i proti sobě stojí desítky hráčů najednou a sdílejí, respektive zápasí spolu o suroviny k přežití nebo zbraně. Co je na hře Battle Royale pro mnohé zřejmé tím nejlákavějším faktorem, je míra její nepředvídatelnosti. Na pozoru se totiž musíš mít neustále, neboť nepřítel, lépe řečeno nepřátelé tě nepřetržitě sledují a útok může přijít v podstatě odkudkoliv. Velkou doménou této střílečky je taktéž skutečnost, že jakmile se ocitneš v místě dění a podaří se ti získat nějaký ten vražedný nástroj, je vlastně na tobě, zda se z tebe stane vlk samotář, nebo se spolčíš s jedním či několika parťáky. Měj nicméně na paměti, že jak postupem času jednotliví hráči mizí, zmenšuje se i celá mapa bojiště.

Aby v Battle Royale člověk uspěl, je potřeba myslet vždy o několik kroků dopředu, protože ten, kdo postupuje bezmyšlenkovitě, se rychle dostane na mušku soupeřům, kteří jsou pořád nablízku. Fortnite: Battle Royale hrej zdarma tady.

Life is Strange

Life is Strange

Hra pro opravdové fajnšmekry. Žádná prostoduchá střílečka ani něco, při čemž by ses mohl jen tak „vyblbnout“. Life is Strange (v překladu Život je divný) se řadí mezi takzvané adventury, tedy hry, v rámci nichž musí hráč řešit nejrůznější úkoly a žít příběhem. Postavou, do níž se vcítíš, je mladá studentka Max Caulfieldová, která jednoho dne zjistí, že má schopnost vracet čas.

Jak bude hra probíhat, respektive jaký příběh bude nakonec napsán, tedy do značné míry závisí na tom, jaká rozhodnutí coby hráč uděláš. Čím dříve to které rozhodnutí učiníš, o to odlišněji bude vypadat pozdější vývoj celé hry. Pakliže s ním nebudeš spokojen, můžeš se opět vrátit v čase nazpět a toto své rozhodnutí změnit.

Hra, jež svůj děj vypráví v pěti dílčích epizodách, není určena dětem ani mladistvým, neboť se v ní vedle sprostého jazyka objevují též násilí, krev, drogy a sexuální tématika. Na druhou stranu, od chvíle svého uvedení na trh získala řadu prestižních ocenění a napříč světem se prodaly již miliony jejích kopií.         

Real Racing 3

Mobilní hra Real Racing 3

Zřejmě jedna z nejrealističtějších mobilních závodních her současnosti, ačkoliv její vydání se datuje už do roku 2013. Díky Real Racing 3 budeš moct usednout za volant těch nejnašlapanějších supersportů, jaké jsou aktuálně k dispozici včetně dnes už legendárních Bugatti Chiron či Lamborghini Huracán. Závodit přitom budeš na těch nejprestižnějších okruzích, jaké ti jen svět, v němž převládá vůně benzínu a spálených kol, dokáže nabídnout - od Hockenheimu přes Silverstone, Spa-Francorchamps až po americkou Lagunu Secu. Samozřejmostí jsou skvělá grafika, která si v ničem nezadá s hrami určenými pro sofistikované herní konzole, poměrně realistické ovládání a možnost jezdit proti skutečným soupeřům. Kromě standardních a vytrvalostních závodů se budeš účastnit i nejrůznějších časovek nebo rychlostních výzev, takže o rozmanitost rozhodně není nouze. Za peníze, které si vyjezdíš, si můžeš postupně kupovat nová, výkonnější auta, dále je „tunit“, případně opravovat, zkrátka dělat vše, co do světa super rychlých kol patří.

Linn: Path of Orchards

Linn: Path of Orchards je skvělá postřehovka, která tě jen tak nepustí

Gravitace může být velice ošemetnou záležitostí. Obzvláště tehdy, když se ti začne povrch, na němž stojíš, otáčet po a proti směru hodinových ručiček, takže to, co ještě před chvíli představovalo jakousi zeď, se nyní stalo zemí, kdežto z ní je zase pro změnu stěna. A přesně na tomto principu je založena hra Linn: Path of Orchands.

Jak tedy z výše uvedeného vyplývá, tvým úkolem bude de facto poskakovat z jednoho místa na druhé a najít si cestu do další úrovně. Na ní samozřejmě musíš sesbírat co nejvíce zlatých jablek, plnit výzvy a rozluštit některá tajemství. Hra sice sází především na rychlé reakce, bez špetky předvídavosti v ní ale také zřejmě příliš neuspěješ.    

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 05. 2019   |   Zobrazeno: 5606x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.