Lyžování 2016

Začíná nám zimní sezóna, a tak je čas vyrazit na prkna a lyže! U nás se moc ještě nelyžuje, ale v zahraničí již běží sezóna na plné obrátky.

V souvislosti s tím nelenili ani někteří herní vývojáři. Konkrétně Ubisoft, který si na prosinec připravil parádní adrenalinovou pařbu Steep! Nedávno byl ukončen její otevřený beta test a druhého prosince se chystá její vydání. Určitě si pak napíšeme recenzi. O čem ve zkratce jde?

Vydáte se na prknech a lyžích zdolávat ty nejvyšší zasněžené vrcholy světa. Otevřený svět můžete pozorovat také díky padáku nebo wing suitu. Můžete si tak užít ultimátního adrenalinu.

Hrát můžete s ostatními hráči online, vytvářet komunitu a nahrávat své sjezdy na Youtube nebo sociální sítě. Můžete sdílet svoji trasu jako výzvu pro ostatní hráče. Samozřejmostí jsou různé závody a hlavně triky! Podívejte se na trailer níže.

Kde si zalyžovat teď?

U nás zatím moc ne. Momentálně je asi 35cm technického sněhu v Monínci, 38 pravého v Lysé Hoře, ale nejedou zase vleky. Také je cca 40cm technického sněhu na Soláni, ale opět bez funkčních vleků. Vypadá to, že u nás si na lyžování ještě počkáme. Nicméně můžete sledovat aktuální přehled lyžařských areálů na webu Nasvah.cz.

Lyžování v zahraničí

Hlavně však v Rakousku, kde jsou bezesporu nejdostupnější areály. Na takovém Kitzsteinhornu se již nějakou dobu lyžuje. Areál je součástí střediska Zell am See – Kaprun. V provozu momentálně najdete více jak 9 lanovek a 12km sjezdovek. Vzdálenost od Prahy je cca 450km a jednodenní skipas vás vyjde na 47 eur.

Dále máme za humny Solden, jedno z nejnavštěvovanějších zimních středisek v Rakousku. Zalyžovat si můžete na více jak metrovém nánosu sněhu. Sjíždět můžete 30km sjezdovek a jednodenní skipas pořídíte již za 48 euro.

Pokud se vám více líbí například Itálie, můžete navštívit region Bormio, kde leží Passo dello Stelvio. Areál je vhodný i pro méně zkušené lyžaře.

Nabídne 150 centimetrů sněhu a 9 kilometrů sjezdovek. Skipas vás vyjde na 40 eur. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 11. 2016   |   Zobrazeno: 6373x

Témata článku:Rady a tipy

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.