League of Legends

Jste týmový hráč a máte rádi strategie? Tak v tom případě, byste měli vyzkoušet Free-to-play, akční strategii pod názvem League of Legends (LoL). Její zakladatelé se nechali inspirovat známou strategickou hrou - Defense of the Ancient (DOTA), ale, co lze od této hry očekávat?

Hra spočívá v tom, že proti sobě se postaví dva týmy po 5 (5 vs 5) nebo 3 (3 vs 3) hráčích. Každý hráč, který se souboje zúčastní, si zvolí svého vlastního hrdinu. Každý hrdina má svou vlastní sestavu kouzel (3 obyčejné, jedno ultimátní a jedno pasivní). Za každého zabitého hrdinu nebo příšeru dostanete, nejen zkušenosti, ale i peníze. Za ty si můžete zakoupit zbraně, brnění, amulety a lahvičky. Výběr v tomto směru je velmi důležitý, protože může ovlivnit celou hru. Díky těmto předmětům se stane váš hrdina silnějším, čímž se zvýší i vaše šance na výhru. Výběr hráčů je skutečně široký, stačí si najít jen toho svého.

Hra, ale nespočívá jen na jednom hráči, ale na týmové práci. Proto je důležité rozložení hráčů a vzájemná podpora. Každý hrdina má jiné přednosti, přičemž začátečník se musí naučit, jak nejdéle udržet právě toho svého na bojišti. Cílem hry je zničit nepřátelskou základnu, ale zároveň ochránit tu svou. Před základnami se nacházejí věže (slouží jako ochrana před nepřáteli a dokáží způsobit obrovské poškození), které jsou kromě nich rozestavěné i před inhibitorem a na liniích. Důležitou součástí každé základny je Nexus, který když nepřátelský tým zničí - vyhrává. Kromě základny je nutné, bránit i inhibitor protože vyvolává tzv.  miniony, kteří jsou silnější, než klasický a způsobují oslabení hráčů. Rovněž je třeba zmínit, že se zde nachází Spawning pool (místo, kde hrdinové po zabití ožívají), blízko kterého je věž a obchod (kde si hráči vylepšují hrdinu). Každá hra je sice jiná, ale pracuje na podobném principu. Na začátku hry se 1 - 2 hráči setkávají na základní linii, přičemž se snaží získat co nejvíce zlata z minionů. Skutečná hra začíná po 15. minutě, kdy se celé týmy setkávají. Tyto souboje obvykle rozhodují o vítězi a poraženém. Tak který budeš ty?

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 30. 08. 2013   |   Zobrazeno: 14625x