Hra Zaklínač 2: Vrahové králů

Opět se setkáváme s Geraltem z Rivie, řezníkem z Blavikenu nebo také bílým vlkem. Geralt na svých cestách získal mnoho přezdívek, které z něj dělají opravdu legendárního zaklínače. Geralt je opět na cestě za Wilde Huntem, temným lordem, který unesl jeho svěřenkyni Ciri. V cestě mu však stojí mnoho překážek a opět se musí míchat do vysoké politiky, jak již názve druhé dílu vypovídá.

Kluci z CD Projekt RED nás ihned ze začátku vrhnou do akce, ve které dobýváte hrad La Valett po boku krále Foltesta. Mezitím se příběh prolíná s jiným, ve kterém je Geralt ve vězení. Po dobytí hradu vám však brzy dojde, že Geralt byl uvězněn za vraždu krále Foltesta, kterou však nespáchal on, ale jiný zaklínač jménem Letho. Velmi rychle se příběh obrací pouze na vyslýchaného Geralta, kterého se ujmul velitel královského komanda modrých pruhů, Vernon Roche. Ten jeho příběhu uvěří a pomůže mu z vězení utéci. Následně se i s Triss dostávají do přístavního města Flotsam, kde začíná první velké dobrodružství.

Geralt se bude muset potýkat s krutým velitelem města a také odbojem elfů Scoia’tael, které vede Iorweth. Hlavním úkolem Geralta je najít zaklínače Letha, který se paktuje s Iorwethem. Po několika questech a hlavně potom, co zabijete šílenou příšeru jménem Kayran se začnou události obracet ve váš prospěch. S Iorwethem se spřátelíte a společně se pokusíte Letha dostat. Ten však uteče a unese Triss, kterou donutí teleportovat je do země s názvem Aedrin. Vy se tak dostáváte do dalšího města s názvem Vergen, které leží v Aedirnu. Další pátrání po Triss a Ciri je již na vás.

Druhé pokračování zaklínače prošlo slušnou změnou, jak po grafické stránce tak i herní. Pohled na Geralta byl změněn na třetí osobu. Systém bojů je tak mnohem přehlednější. Šerm byl propracován a boje jsou tak zábavnější a atraktivnější. Opět budete moci využívat sadu několika runových hesel, které vám pomohou k boji. Samozřejmostí je možnost meditace, kde provozujete alchymii, tedy vytváření lektvarů. Také v meditaci lektvary musíte pít. Pokud máte málo života, můžete využít rychlou meditaci k jeho doplnění. Všude po světě se také nachází mnoho obchodníků, bylinkářů nebo kovářů, se kterými je možno obchodovat. Geralt také disponuje slušným stromem dovedností, který se dělí na tři skupiny. Patří k nim šerm, alchymie a runy. Body, které získáte za každou úroveň postavy, zde můžete rozdělovat.

Bohužel lze nalézt i několik chyb, které mohou být buď nepodstatné, nebo zásadní. Ani ne tak chyba, jako zajímavost je fakt, že můžete přijít do jakéhokoliv domu, použít svůj smysl a prakticky všechno beztrestně sebrat. Můžete si tak přijít k hromadě peněz a věcí. Tím se dostáváme k přechodu do budov a všude, kde používáte dveře. Je jasné, že je potřeba nějakého času, aby se nahrály všechny textury. Je to však nutné i z místnosti do místnosti nebo malého domku? Další věcí je nepříjemnost v systému bojů. Geralt zvládne hravě bojovat s několika nepřáteli najednou. Stačí se jen otáčet myší nebo zaměřovat jiné jednotky. Někdy se však se svým kombem dostane mimo požadovanou jednotku a může tak schytat pár ran.

Příště se můžete těšit na recenzi třetího dílu zaklínače a bude to hodně velká pecka. Celkově je momentální trilogie hodně našláplá RPG pařba, se všemi prvky. CD Projekt RED se neustále zlepšuje a je vidět, že se ze svých chyb dokáže vždy poučit.

Pokud vás hra zaujala můžete si ji pořídit zde Steam - The Witcher 2: Assassins of Kings

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows XP/Vista/7   Windows XP/Vista/7
Procesor Intel 2.2 GHz Dual-Core or AMD 2.5 GHz Dual-Core   Intel or AMD Quad-Core
Paměť RAM  2 GB  4 GB
Místo na disku  25 GB

 25 GB 

Grafická karta  GeForce 8800 (512 MB) or Radeon HD3850 (512 MB)  GeForce 260 (1 GB) or Radeon HD 4850 (1 GB)
Direct X  9  9

Raketka hodnocení: 7/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 10. 11. 2015   |   Zobrazeno: 5708x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.