Hra The Elder Scrolls: Legends

Jedná se o free to play (zdarma) online karetní hru od firmy Bethesda Softworks, známé svou sérií her The Elder Scrolls.

The Elder Scrolls, dále jen TES, byla až do titulu Legends čistě sérií RPG (Role-playing game), neboli hrou, ve které hráči zaujímají role fiktivních postav s fiktivními příběhy.  Velkou „výhodou“ RPG her, které se ujmou tak dobře, jako série TES, je komplexní svět vytvořený těmito příběhy, na který lze navázat jiným druhem her. Ať už hrou akčnějšího charakteru jako je např. střílečka, strategií, nebo v tomto případě hrou karetní.

Karetní hra The Elder Scrolls: Legends

Herní mechanika

Jedná se o souboj dvou hráčů s hlavním cílem zničit svého protivníka. To nastane tehdy, pokud soupeř ztratí veškeré své životy. Máte na výběr z balíčku karet, který si můžete před zápasem sestavit, pozměnit či úplně přizpůsobit svému stylu. Karty se dělí na 3 druhy, a to karty support (pomocné), action (akční, které mají okamžitý efekt) a creatures (monstra která bojují proti sobě a jsou hlavním zdrojem ke zničení protivníka)

Každý hráč může použít libovolné množství karet, omezen je jen energií, kterou vlastní. Energie se nazývá dle TES světa „Magicka“, na rozdíl od většiny her, které používají termín mana.

Karty se pokládají na hrací desku, která je rozdělena na 2 části. Tím, že má každá strana desky jiné vlastnosti, můžete si představit, že vedete bitvu na dvou bojištích. Levá strana funguje jako běžné bojiště, zatímco pravá přidává všem bojovníkům vlastnost, že nemohou být napadeni protivníkem jinak, než akční kartou po dobu jednoho tahu.

Oba hráči začínají s 30 životy.  Po ztrátě pěti, deseti atd. dostanete bonusovou kartu, tudíž tato mechanika funguje jako „záchranná složka“ nebo „dohnání tempa protivníka“.

Pokud jeden z hráčů ztratí všech 30 životů, prohrál.

The Elder Scrolls: Legends online karetní hra zdarma

Grafika

TES Legends má podle hráčů horší grafické zpracování než podobná hra Hearthstone, záleží však na úhlu pohledu. Zatímco Hearthstone je spíše takové barvité, pohádkové a tudíž i efekty mohou být jistým způsobem „kouzelné“, Legends se zaměřují spíše na svůj styl a svůj svět, který je vážnější. To však neznamená, že jsou jejich animace skvělé. Dle mého by mohly být animace více propracované, na pohled efektnější. I když se jedná „karetní hru“, hráč by měl být přitahován do hry nejen pravidly a herní mechanikou, ale i nádhernou animací explodujících nepřátel.

Platforma

Nyní lze hru stáhnout nejen na počítače a notebooky, ale i na Ipady, kdežto na verzi pro systém android si budeme muset bohužel ještě chvíli počkat.

Pár slov na závěr

Na závěr nezbývá než podotknout, že The Elder Scrolls: Legends má určitě co nabídnout, ať už jste fanouškem tohoto světa, či nikoliv. Dle autorů bude hra vždy zdarma, tudíž si ji můžete kdykoliv, klidně i hned, stáhnout z oficiálních stránek a udělat si na ni vlastní názor. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 10. 04. 2017   |   Zobrazeno: 5342x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.