Hra Star Wars Battlefront

Dice si pro nás připravilo další pecku, která se věnuje tématu hvězdných válek, respektive je to Battlefield převlečený do hávu Star Wars. Nelze to samozřejmě říci tak jednoduše, je potřeba hru lépe rozebrat a zjistit, jestli je to věc návyková nebo čistě pro fanoušky série Star Wars.

Pokud se podíváte na gameplay videa, tedy záběry přímo ze hry, tak nebudete věřit vlastním očím, že takto může hra opravdu vypadat. Tady si dali vývojáři opravdu záležet a grafika s fyzikou se dá přirovnat k takové pecce, jako je Crysis 3. Dokonce i optimalizace výkonu na slabších počítačích nebo ne úplně pro-herních sestavách je parádní. Hra běží na vysoké rozlišení plynule tam, kde se jiné hry začínají trhat. Technická stránka hry je naprosto v pořádku, je vidět, že Dice má již nějaké zkušenosti s vývojem her.

Jak to však vypadá s herní částí? Není to zas taková pecka, jak bychom čekaly. V bitvě proti sobě stojí Impérium a Rebelové. Zahrát si může singleplayer, který je opravdu jednoduchý a nenabízí žádný příběh, pouze tréninkové mise. Využitelný pouze k vyzkoušení si ovládání a nastavení grafiky. Mulťák je už mnohem lepší. Nabízí mnoho různých módů, které jsou sice na podobný styl, ale nějaké ty rozdíly tam jsou. Na škodu je menší absence map. U takového TMD je to pouze 9 map, u Supremacy jen 4 mapy. Zajímavý je například režim Walker Assault, kde v roli rebelů bráníte základnu. Obrana má několik částí, kdy bráníte i satelit, který je klíčový k tomu, kdy jsou některé imperiální jednotky zranitelné, například monstrózní AT-AT. Bohužel obsahuje opět jen 4 mapy. Jistě se v budoucích DLC dočkáme map dalších, ovšem za příplatek.

Bitvy se odehrávají na známých planetách jako je zamrzlá planeta Hoth, Tatoonie nebo lesním porostem pokrytý měsíc Endor. Jakmile se vrhnete do akce, budou paprsky a jiné střely lítat všude kolem vás. Není možnost, kam se schovat, což není špatné. Akce je přeci jenom akce a čekat na nepřítele nebaví nikoho. K dispozici je mnoho zbraní, které jsou rozdílné jak vizuálně, tak i svými vlastnostmi. Co není úplně v pořádku, jsou hitpointy nebo je to možná nedostatečným poškozením, každopádně zásah do hlavy s většinou zbraní není pro nepřítele fatální, což může mnoha hráčům přidat vrásky na čele. Pár chyb má i samotná přesnost střelby, kdy je jedno, jestli stojíte, klečíte nebo utíkáte. Další věc, která vám ze začátku bude trochu vadit, ale dá se zde čekat, je respawn. Vývojáři si řekli, že čím blíže bitvě, tím lépe a tak se rodíte náhodně, mimo slepá místa a nejlépe do kulky nepřátelského hráče.

Naštěstí tyto menší problémy vyvažuje nepřetržitá akce a hlavně možnost řídit vozidla. Můžete se tak pohodlně usadit do obrovského AT-AT, X-Wingu, TIE fighteru nebo speeder biku. Ovládání je celkem pohodlné, akorát u strojů pohybujících se vzduchem, může být pro někoho gamepad jasná volba. Zapomenout se nesmí ani na hrdiny, kteří mohou bojovat po vašem boku, takový Darth Vader je opravdu silné kafe. Hrdinou se však můžete stát i Vy! Stačí na mapě najít bonusovou pilulku a můžete se proměnit v jednoho z několika hrdinů. Za Impérium to je Boba Fett, Palpatine nebo zmiňovaný Darth Vader. Na Rebelské straně pak princezna Leia, Han Solo a mocný Luke Skywalker. Také můžete narazit na náhodné bonusy v podobě lepších zbraní, automatických turetů nebo vozidel. Výběr je vždy náhodný.

V celku je hra spíše pro fanouška série Star Wars než pro ostříleného hráče Battlefieldu nebo Call of Duty. Ti si hru jistě rádi vyzkouší, ale po několika hodinách se stejně vrátí ke svým oblíbeným titulům. Nicméně uvidíme, co za obsah přinesou dodatečná DLC, pokud tedy budou. Hra je k dostání na konzole a pro PC přes platformu Origin.

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows 7/8/10 (64-bit OS)   Windows 7/8/10 (64-bit OS)
Procesor   Intel Core 2 Duo or AMD Athlon 64 X2 5600+   Intel Core i5 or AMD FX Series Processor nebo lepší
Paměť RAM  2 GB  4 GB
Místo na disku  12 GB

 12 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce 7600 GT or ATI Radeon HD 2600 XT or Intel HD Graphics 3000 nebo lepší  NVIDIA GeForce GTX 650 or AMD Radeon HD 7790 nebo lepší
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 7/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 11. 2015   |   Zobrazeno: 6404x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.