Hra Quake Champions zdarma do 25.6.

 Máme tady další Early Acces gamu, tedy hru s předběžným přístupem. Jedná se o pokračování úspěšné série, proslavené hlavně třetím dílem. Vývojáři se rozhodli dát verzi zdarma pro všechny, kdo se stihnou zaregistrovat do 25. června. Pokud tedy chceš hru získat zadarmo, můžeš využít tento odkaz, který tě zavede na Steam, kde už můžeš začít stahovat. A nezapoměň, že aby ti hra zůstala i po 25.6., tak budeš muset odehrát alespoň jeden zápas.


A pokud tě zajímá o co se vlastně jedná, tak pokračuj ve čtení. V tomto článku se můžeš také dozvědět něco o hře a jaký pocit jsem z hraní měl já.



V roce 2016 bylo na Electronic Entertainment oznámeno vydání Quake Champions. Toto oznámení ukončilo jedenáctiletou pauzu, kdy se nevědělo, jestli ještě někdy nový Quake bude. V roce 2010 sice vyšel Quake Live, ale to se jednalo o prohlížečovou verzi Quake 3 Areny, takže se to vlastně ani nedá počítat jako nový díl. V roce 2018 jsme se ale po dvou letech opravdu dočkali slibovaného titulu. Nejdříve byla dostupná testovací verze, které se mohlo zúčastnit pár lidí a nyní už je hra otevřena pro všechny. Nicméně stále se jedná o hru s předběžným přístupem, takže počítej, že se sem tam něco nemusí vydařit.

Quake Champions úvodní obrazovka

 

Hratelnost a herní mechanismus

Pokud jsi v minulosti hrál například Quake 3, tak pro tebe ovládání nebude žádná novinka. Vývojáři v tomto ohledu nechali víceméně vše při starém a pohyb hrdinů je velmi rychlý, ale plynulý. Co se změnilo, je přidání nové funkce, kdy každý hrdina má speciální schopnost, kterou můžeš aktivovat stisknutím klávesy F. Dále je velkou změnou přidání zaměřovače u určitých zbraní. Za sebe musím říct, že jsem se s tímto zaměřovačem ještě nenaučil pracovat, ale je to určitě zajímavá novinka.

Herní mechanismus


Grafické zpracování

Co se grafiky týče, tak vývojáři udělali opravdu velký kus práce a celou hru posunuli na zcela nový level. Hra běží na enginu od Saber Interactive, který sice někteří hráči kritizují, ale za mě si myslím, že to nebyla špatná volba, protože právě tento engine dělá z Quake Champions přesně tu Quake hru, na kterou jsou všichni zvyklí.

Grafické zpracování


Celkové hodnocení

Celkově se hra velmi povedla a až na pár problémů se servery jede hra docela plynule. Jedna z negativních věcí je načítání. Přijde mi, že ve hře všechno strašně dlouho načítá. Chápu, že načítání mapy nebo čekání na hráče trvá. Ale například po ukončení zápasu musím čekat na výsledky neúměrně dlouho. Doufám, že na tomto vývojáři ještě zapracují. Vzhledem k tomu, že je hra v předběžném přístupu, tak ještě nebudu dávat finální hodnocení, ale zatím ode mě Quake Champions dostane 4 body z 5.


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 22. 06. 2018   |   Zobrazeno: 4533x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.