Hra PES 2016

Recenzi na poslední díl „fotbalového simulátoru“ FIFA 16 jsme tu již měli a snažili jsme se zjistit, jak to je s jeho konkurencí. PES 2016 by měl toto pomyslné místo zaujmout. Děje se tak však? Pojďme se podívat, co nám poslední díl od společnosti Konami přinesl.

Předchozí díl, který vyšel v minulém roce, nastínil, že by se mohla stát nějaká revoluce. Letos se to však nepotvrdilo a koncepce hry zůstala při nejhorším velice podobná předchozímu dílu. Stále je to více fotbalový manažer s arkádovou hrou, která je však více dynamická a přístupná než je tomu u FIFA 16. Tam je hra mnohem pomalejší, kde se musí více taktizovat a ovládání je také mnohem těžší.

PES prošel také mnoha grafickými obměnami a má téměř dokonalou fyziku. Na nextgen konzolích, tedy PS4 a XboxOne je srovnatelný s FIFA 16, bohužel PC verze je mnohem horší a grafika vypadá jako několik let stará. Nejsou informace, proč se tak stalo.

Pokud jste čekali, že se Konami zlepší v oblasti licencí, tak vás také musíme zklamat. Opět zůstali na svém standardu a tak jsou plně licencované dvě ligy, francouzská a španělská. Smutná je navíc úplná absence Bundesligy. Plné licence si zatím PES udržuje na ligu místrů, UEFA, nebo na pohár osvoboditelů. Například v Premier League jsou pouze licencovaná jména hráčů. Jistě by si fotbalový simulátor zasloužil mnohem více licencí.

Co v PESu zůstalo stejné, tak jsou herní režimy. Vybrat si můžete režim manažera Master League, kterému navíc přibyla možnost kompletní správy financí klubu. Další režimy jsou myClub nebo online zápasy, kde jsou přiřazovaní hráči na poměrně stejné úrovni jako vy. Změnou prošel komentátorský post. Jona Championa vystřídal Peter Drury a nebyla to zrovna dobrá volba. Komentáře jsou strohé, nudné a prakticky vám nic neřeknou. Také by to chtělo vylepšit aktualizaci soupisek hráčů, protože jsou nešťastně zastaralé a mnoho hráčů již za dané kluby nehraje.

Celkově je PES stále arkádovým fotbalem s dobře vyladěným manažerem. Je to věc volby, pokud si chcete užít pořádný fotbal a navíc s národním týmem žen, sáhnete po FIFA 16. Pokud vás však baví víc se o klub starat a samotná hra je na vedlejší kolej, bude se vám PES 2016 líbit.

Hru si můžete pohodlně stáhnout zde Steam – PES 2016

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 / Vista SP2   Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 / Vista SP2
Procesor Intel Core 2 Duo @ 1.8 GHz or AMD Athlon Ⅱ X2 240   Intel Core i3 530 or AMD Phenom Ⅱ X4 925
Paměť RAM  1 GB  2 GB
Místo na disku  9 GB

 9 GB 

Grafická karta  nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon X1600 / Intel HD Graphics 3000  nVidia GeForce GTX 260 / ATI Radeon HD 4850 / Intel HD Graphics 4000
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 8/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 28. 10. 2015   |   Zobrazeno: 8023x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.