Hra NHL 16

S přicházející zimou se blíží i oblíbené zimní sporty, jako je třeba hokej. Proto nám tým z EA již v září naservíroval další díl série NHL. Předchozí díl nás nijak neohromil a prakticky nezaujal žádnou novinkou, jakoby jim docházel v EA dech. Opak by však mohl být pravdou a NHL 16 by mohl přinést očekávané novinky.

Mnoho z vás mohlo v předchozím díle postrádat mnoho různých herních režimů, které k NHL neodmyslitelně patří. EA se to snažila dohnat vydaným updatem, ale moc to nepomohlo. V NHL 16 vám rozhodně žádný herní režim chybět nebude! Čeká jich na vás mnoho, Play Now, Hockey Ultimate Team, Be a GM, Season Mode, Online Team Play, Be a Pro nebo NHL Moments Live. Nechybí samozřejmě ani trénink nebo hokejová liga EA. Můžete si tak vybrat, jestli chcete sbírat kartičky s hráči a sestavit si svůj tým, měřit síly s online hráči nebo řídit hokejový klub jako ostřílený manažer.

Jak to již bývá zvykem, do samotného zápasu vás uvede dvojice komentátorů ze stanice NBC. Jmenují se Mike "Doc" Emrick a Ed "Eddie" Olczyk. Přinesou vám kvalitní rozbor předzápasových šancí a následně se postarají o opravdu zajímavý zážitek. Nově se o realističnost atmosféry na hokejovém utkání postarají i maskoti jednotlivých týmů. Můžete se tak podívat, jaké roztodivné postavičky mají týmy ve svém repertoáru.

Mnoha zlepšení se dočkala samotná hra na kluzišti. Díky vylepšenému enginu jsou pohyby mnohem plynulejší a fyzika realističtější. Hráči na ledě zažívají situace, které v předchozích dílech vypadaly dost prkenně. Například jejich srážky nebo hra s pukem. Také ubylo momentů, kdy hráč udělá chybu a o puk přijde. Momentálně se to děje v mnohem reálnějších situacích a méně nahodile. Co se týče umělé inteligence vašich spoluhráčů nebo protivníku, je zde znát také zlepšení. Lépe si najíždějí do lepších pozic a spolupracují spolu. Protihráči jsou zase efektivnější v přebírání puku a brankáři již znají staré triky a tak je těžké je prostřelit. Bohužel jsou trochu méně odolní vůči laciným gólům.

Novinkou je i funkce On-Ice Trainer, která vás uvede do základu ovládání hráče na ledě. Ukáže vám pomocí ukazatelů jak se správně pohybovat, nahrávat a střílet. Také vám bude dávat zajímavé tipy při vhazování, a pokud jste nováčci, mohou pro vás tyto rady být cenným přínosem. Důležité je zmínit i to, že nechybí česká Extraliga, takže si můžete zahrát za mnoho českých týmu jako je Chomutov nebo Litvínov. Bohužel EA zklame své fanoušky a NHL 16 se na PC zatím neobjeví.

Raketka hodnocení: 9/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 10. 2015   |   Zobrazeno: 9184x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.