Hra Mafia 3

Po dlouhé době tu máme pokračování skvělé mafiánské série. Pokud však čekáte návaznost, musíme vás zklamat. Třetí díl nemá s předchozími díly téměř nic společného.

Odehrává se na začátku 60. let a hlavní hrdina, Lincoln Clay, se vrací domů z války ve Vietnamu. Doma jej čeká vřelé přivítání od adoptivní rodiny a nějaká práce. Ovšem po krátké době se to tak nějak zvrtne a celou tu idylku utne gangster, který postřílí vaši rodinu. Kulku dostanete také vy, ale jako zázrakem to přežijete. Dále snad již není potřeba zmiňovat, že Lincoln začíná krvavý hon na onoho gangstera, který to odstartoval.

Místem událostí je smyšlené městečko New Bordeaux. Jižanské město, kde černochy nemají příliš v lásce, ale právě na rasismus chtějí vývojáři upozornit. Na to, že v té době to bylo na jihu spojených států normální.

Když nebereme v potaz příběh, který není nijak záživný, ač by proto byl prostor. Můžete se pohybovat volně po městě, plnit vedlejší úkoly a získávat čtvrtě. Z čtvrtí a obchodů v nich pak získáváte peníze, za které pak pořizujete nejrůznější vybavení. Postupem hry se vám odemykají zbraně, Lincolnovi vlastnosti nebo vylepšení pro auta. Při plnění úkolů si můžete různě vybírat, jak chcete, aby vyjednávání skončil.

Na rozdíl od předchozích dílů se vám zjevně policie nijak nesnaží bránit v přestupování zákona. Můžete jezdit vysokou rychlostí na červenou, srážet semafory a ničit majetek dle libosti, přímo před očima strážníků. Jenom si dejte pozor, abyste do nich nevrazili nebo jim neponičily auto. To jsou pak hodně naštvaní.

Ovládání je ve hře opravdu otřesné. Osobně jsem vzal do ruky ovladač na Xbox, aby byla hra trochu hratelná. Nemluvě o tom, že s ovladačem je řízení auta mnohem plynulejší a větší zážitek. Opět najdeme kombinaci různých stealth prvků, jako je schovávání se za překážky nebo tichá likvidace.

Zde se však mohlo udělat mnohem více práce, protože je to opravdu odbyté. Hra se snaží brát prvky jako má třeba Splinter Cell, ale dělá to naprosto špatně. Plížení kolem zdí je velmi nepropracované, tak jako pohybování se z jednoho úkrytu k druhému.

Jedinou záchranou je fakt, že Lincoln má ke své práci mnoho vybavení. Zbraně jsou tu k nalezení všechny, brokovnice, pistole, pušky, samopaly nebo raketomet. Také můžete používat různé návnady nebo granáty. Pomalu to připomíná opravdu Splinter Cell. Jenže ten má plno rozdílných misí a propracovaný coop či multiplayer. Zde je to všechno na jedno brdo a tak chybí zábava. Čtvrtě ovládáte tak, že vyslechnete informátora, ten nic neví. Tak zničíte majetek frakce a info vymlátíte z řadových členů, a tak stále dokola.

Zachrání to alespoň grafika? Ne. Bohužel i ta zde pokulhává. Hlavně nasvícení scén a různých přechodů. Samotné objekty vypadají divně plasticky. Hlavní postavy jsou skvěle vymodelovány, ta mimika je parádní. Ovšem podívejte se blíže na vedlejší postavy, to jsou doslova krabice.

Pokud vás hra neodradila ani po této recenzi, tak si ji můžete pořídit na webu Xzone.cz


Raketka hodnocení: 5/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 11. 2016   |   Zobrazeno: 8327x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.