Zahrajte si na brankáře a vyhrajte až 500 Kč

Mistrovství světa ve fotbale je plném proudu. Vytvořili jsme pro vás hru, kde si zahrajte na fotbalového brankáře a navíc můžete vyhrát až 500 Kč od Fortuny.

 

 

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Rusko vyhrálo hlasování o pořádání Mistrovství světa ve fotbale nad takovými velmocemi, jako jsou Anglie, Belgie a Nizozemsko či Španělsko a Portugalsko. MS se účastní celkem 32 národních týmů, bohužel již tradičně se mistrovství světa koná bez českého reprezentačního týmu (naposledy náš tým postoupil na MS v roce 2006).

Nejlepší fotbalový šampionát v historii?

Šéf FIFY Gianni uvedl, že očekává nejlepší mistrovství světa v historii, ale ve světovém fotbale panují mírné obavy (ovšem na ty jsme si již zvykli po mistrovstvích v Jižní Africe, Brazílii a očekáváme je i při MS v Kataru). Trnem v oku mnoha zejména mnohým evropským státům je vystupování Ruska - anexe Krymu, homofobie, státem řízený doping, podpora režimu Bašára Asada, kauza Skripal i likvidace ruských novinářů a opozice. Dalším možným problémem je nedostatečná infrastruktura mimo velká města (Moskva, Petrohrad), například Jan Koller, který rok a půl působil v Samaře, v rozhovoru pro deník Sport uvedl: „Netuším, jak to dali dohromady třeba v Samaře. Před půl rokem jsem mluvil s Jirkou Jarošíkem, s kterým jsme tam spolu hráli. Nedávno v Samaře byl a říkal mi, že se to tam od našich časů moc nezvedlo. Každopádně nechci být pesimista za každou cenu, Rusové mají zkušenosti ze zimní olympiády v Soči 2014 a určitě se zase budou chtít vytáhnout.“ Nicméně dodejme, že Olympijské hry v Soči zvládli Rusové jako pořadatelé velmi dobře (i když se nevyhnuli přešlapům - masová likvidace toulavých psů, homofobie a příliš velké náklady na výstavbu sportovišť).

Mistrovství světa 2022 ve fotbalu bude v Kataru

Pokud se šeptalo, že si MS ve fotbalu Rusko koupilo, tak o příštím MS v Kataru se velmi nahlas říkalo, že zde musela být korupce, nebo ryzí šílenství při volbě. Hlavním vyzývatelem Kataru byly Spojené státy americké, které nabízely řadu moderních stadionů s vysokou kapacitou. Navíc fotbal se v USA těší čím dál větší oblibě, průměrná návštěvnost americké MLS byla 22 tisíc diváků a trend je neustále rostoucí. Katar nabízí luxus, nové stadiony a poušť. Proto se další Mistrovství bude konat v zimě, protože teploty v létě přesahují 50° C, ale říkejte to mladým dělníkům, kteří umírají na infarkt v létě na stavbách....

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 04. 07. 2018   |   Zobrazeno: 5156x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.