Hra Far Cry 4

Ikonická značka Far Cry z dílny studia Ubisoft má již 4 díl. Dá se říci, že třetí díl této hry byl revoluční, co se týče volnosti a kombinace střílečky s prvky přežití. Mohli jste si vyrábět vlastní předměty, zbraně nebo oblečení. Čtvrtý díl této pařby se i na dále drží stejného modelu, který se velmi osvědčil.

Celý příběh se odehrává v zemi zvané Kyrat, která vypadá, že leží někde v Himalájském pohoří, protože se podíváte i do legendární země Šangri – La. Hlavním hrdinou je týpek jménem Ajay Ghale, který se chtě nechtě již na začátku hry potká s největším záporákem. Ve třetím díle to byl Vaas a teď je to Pagan Min. Šílenec s blond přelivem, který nevynechá jedinou příležitost pobavit se krutým vtipem na váš účet.Hned ze startu budete utíkat z Minovy rezidence a vběhnete přímo do spárů partizánského hnutí s názvem Zlatá stezka. Ukáže se, že toto hnutí vám zachrání život a nakonec s nimi budete spolupracovat. Také se dozvíte, že tento odboj vedl váš otec s již zesnulou matku. Časem se díky příběhu dozvíte mnoho zajímavých věcí o historii celého Kyratu a i vaší rodiny. Některé informace se vám možná ani nebudou líbit.

Není třeba zmiňovat grafiku ani jiné vychytávky enginu, na kterém hra běží, protože ten je naprosto úžasný. Hlavní, co je potřeba zmínit jsou herní možnosti. Neskutečný výběr techniky, kterou můžete použít při svých akcích. Je jen na vás, jestli sednete do vrtulníku s šíleným arsenálem a žoldáky pokropíte nebo se proderete porostem a sundáte je z vyvýšeného místa pomocí odstřelovačky.

Správná taktika hraje vždy roli, protože bezhlavá akce znamená jistou smrt. Nepřátelské jednotky jsou velmi chytré a pokaždé se chovají jinak. Umí používat různé vybavení a je těžké předpovědět jejich další kroky. To samé se dá říci o přírodě, která není vždy přátelská. Ano, můžete za pomoci divokého zvířete vyvolat chaos nebo dokonce pozabíjet pár nepřátel. Takový medvěd však může sejmout i vás, když se plížíte porostem.

Pokud se však chcete o samotné hře dozvědět více, musíte si ji zahrát. Není možné napsat vše, co hra obnáší. Rozmanitý svět Kyratu se jednoduše musí vidět na vlastní oči.

Hru si můžete pořídit a stáhnout přes Steam – Far Cry 4.

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)  Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)
Procesor 2.6 GHz Intel® Core™ i5-750 or 3.2 GHz AMD Phenom™ II X4 955   2.5 GHz Intel® Core™ i5-2400S or 4.0 GHz AMD FX-8350 or better
Paměť RAM  4 GB  8 GB
Místo na disku  30 GB

 30 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5850 (1 GB VRAM)  NVIDIA GeForce GTX 680 or AMD Radeon R9 290X or better (2 GB VRAM)
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 8/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 16. 10. 2015   |   Zobrazeno: 6316x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.