Dobývání vesmíru

Ahoj Rakeťáci!

 

Dnešním ránem jste se ocitli ve zcela nové světě. S Raketkou se totiž vydáte do vesmíru, kde bude Vašim úkolem dělat nejrůznější obchodní cesty, na kterých budete těžit materiál z různých planet. V této vesmírné éře na Vás bude čekat spousta práce, volba nejlepší strategie a nakonec počítání zisku - nebo snad ztráty?

 

Hru najdete v menu ve svém profilu pod názvem "Raketové zásilky" nebo klikněte zde.

 

Než začnete těžit, máme pro Vás pár tipů, které Vám snad pomůžou v začátcích:

1) Ekonomika hry je postavena na mincích a proto doporučujeme mít jich co nejvyšší zásobu (získat je můžete například v agentech nebo v herně)

2) Dobře si počítejte, jaké trasy se Vám nejvíce vyplatí s množstvím mincí, které máte k dispozici (ať neproděláte své těžce vydělané mince)

3) Cílem hry je množit mince a dělat co nejvíce cest - na konci měsíce a roku pak budou vyhlášeni nejlepší vesmírní obchodníci, kteří dostanou odměnu ve formě mincí i zkušeností

4) Pokud ti něco není jasné, mrkni na detaily pod hrou

 

A nyní již přejeme mnoho štěstí ve hře!

 

Jak funguje hra Dobývání vesmíru?

Základní koncept hry je vysílání Raket na těžební práce do vesmíru.

Najednou lze vyslat celkem až 3 rakety na 5 různých planet (toto číslo se časem může zvyšovat).

Vyslání Raket má několik záležitostí:

1) Náklad

Náklad představuje obnos mincí z rozmezí daných raket. Tyto mince pak představují souhrn pracovní síly, kterou na danou planetu posíláte. Je to peněžně vyjádřená forma těžařů a nástrojů potřebných na těžbu.

V podstatě se dá říct, že čím větší náklad zvolíte, tím více těžební síly s sebou vezete - a čím více natěžíte, tím více vyděláte.. Nebo ne?

 

2) Údržba

U každé lodi je třeba dělat údržbu, jinak loď ani nemusí doletět a celý tvůj náklad zmizí. A to by mohlo zabolet.

Údržba se dělá v určitých časových intervalech, které jsou specifické pro každou loď. U každé lodi se však dá dělat údržba pouze pokud z aktuální údržby zbývá méně než 30 minut.

Můžeš si vždy vybrat ze dvou možných variant údržby - jedna je časově náročnější, ale ušetříš trochu mincí a u té druhé je to naopak.

Pokud údržbu zanedbáš, pak za každých 10 minut bez údržby ztratí raketka 2% šance na přežití. Po hodině bez údržby tedy riskuješ o 12% vyšší šanci na výbuch.

Pokud se ovšem Raketa zničí až při přistávání, bude možné zachránit nějaký náklad i natěžený materiál - bohužel asi ne všechno.

 

3) Riziko havárie

Důležitý koncept, který ovlivňuje celý průběh hry je Riziko havárie.

Toto Riziko nám říká, jak velká je šance, že loď bude na své misi úspěšná. Každá loď má riziko havárie trošku jiné a je třeba na to myslet při budování své obchodní strategie.

Riziko havárie roste, když je zanedbaná údržba. A pokud je údržba zanedbávána dlouhodobě, je pravděpodobné, že loď vůbec nedoletí a před dosažením své mise vybouchne.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 30. 08. 2019   |   Zobrazeno: 3191x