Divoké kmeny

Divoké kmeny jsou velice populární a oblíbenou on-line browserovou hrou, která své účastníky zavede do hlubokého středověku. Každý hráč je potom na začátku vládcem a pánem v jedné vesničky. Ta je mu k dispozici pro to, aby dokázal své vojevůdské, strategické a panovnické schopnosti. Cílem je potom samozřejmě vydobýt své vesnici co nejlepší geografické a politické postavení.

Každý hráč se přitom musí řídit všeobecnými závaznými pravidly, které naleznete například na adrese http://help.divokekmeny.cz/wiki/Pravidla_hry. Svou vesnici si vytváříte po registraci v sekci „editovat“, kde si také zvolíte, do kterého z 22 světů vesnici umístíte.

Středověké vesnice

Vašim prioritním úkolem pak je postarat se o její chod. To znamená, že musíte krmit lidi, stavět domy, budovat opevnění. Na to všechno potřebujete suroviny, které můžete získávat z vlastních zdrojů, nebo je směňovat, kupovat,... od ostatních hráčů. Čím víc máte postavených budov, lidí a vojáků, tím jste samozřejmě samostatnější a můžete se efektivněji rozvíjet.

Kouzlem hry ale není individuální práce na své vesnici, i když ta je také velice zajímavá a můžete i útočit na okolní panství a třeba je i obsadit, ale právě spolupráce mezi jednotlivými hráči. Pokud vytvoříte s ostatními spojenectví, vznikne právě takzvaný „Kmen“, podle kterého je celá hra nazvána a začíná ta pravá legrace.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 15. 10. 2011   |   Zobrazeno: 20202x