Hra Arma 3

Opět tu máme další pecku z domácího studia Bohemia Interactive. Kluci se vrhli na třetí díl parádní simulace válečného konfliktu Arma. Jelikož už mají mnoho zkušeností s tituly jako je Flashpoint, můžeme očekávat parádní pecku. Předchozí díly této hry prozradily mnoho z toho, jakým směrem se chtějí dále ubírat. Lepší simulaci válečného konfliktu momentálně nenajdete.

Poslední díl Army prošel mnoha modifikacemi. Vývojáři implementovali do hry mnoho nových modelů budov, osob a strojů. Grafika prošla velkou úpravou a proběhla implementace PhysX. Mnoho strojů prošlo změnou fyzikálního modelu a můžete krásně sledovat různá poškození. Dále si můžete všimnout kvalitnějšího zpracování světel, stínů, trávy, hudby a mnoho další efektů. Velkým vývojem prošla i AI (umělá inteligence) veškerých vojáků, ať nepřátelských či spojeneckých jednotek. Důležité tak je nastavit si úroveň v AI v menu. Nastavení totiž dodává vojákům přesnost střelby a taktické možnosti. Rozhodně se nebojí schovávat za překážky nebo se vás snaží obejít a přepadnout.

Hra však není jen bezhlavé střílení, svému týmu můžete dávat rozkazy a takticky ho řídit. V některých situacích to bude dokonce potřeba, protože v týmu je síla. Můžete je využívat i při řízení některých vozidel. Což nás dostává k dalšímu hernímu prvku. Cokoliv, co má motor a kola nebo vrtuli a křídla, můžete řídit. Od čtyřkolek a motorek, přes tank, dalekonosné dělo až po bojové vrtulníky a stíhačky.

Pozemní stroje se neovládají nijak těžko, letecké jsou však celkem oříšek. Podrobně doporučuji si přečíst návod na jejich obsluhu, jinak se vám stane, že se brzo zřítíte k zemi. Jak bylo již řečeno, fyzikální modely strojů prošly velkou změnu a není na škodu si pro jejich ovládání pořídit například gamepad nebo joystick.

Celá hra se odehrává na dvou ostrovech jménem Altis a Stratis. Oba mají dohromady rozlohu 290 kilometrů čtverečních, což je spousta místa, na kterém si můžete válčit. Ve hře najdete krom kampaně i několik samostatných misí a hlavně výcvik jednotlivých taktik či vojenských jednotek. Hře nechybí ani velmi propracovaný multiplayer, který již můžete objevit sami.

Perfektní simulaci válečného konfliktu můžete stahovat na Steam – Arma 3.

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows Vista SP2 nebo Windows 7 SP1    Windows 7/8 64-bit  
Procesor  dvoujádrový Intel 2,4 GHz nebo dvoujádrový AMD Athlon 2,5 GHz    Intel Core i5-2300 nebo AMD Phenom II X4 940 nebo lepší 
Paměť RAM  2 GB  4 GB
Místo na disku  15 GB

 25 GB 

Grafická karta NVIDIA GeForce 8800GT nebo AMD Radeon HD 3830 nebo Intel HD Graphics 4000 s 512 MB VRAM   NVIDIA GeForce GTX 560 nebo AMD Radeon HD 7750 s 1 GB VRAM nebo lepší
Direct X  10  11

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 12. 2014   |   Zobrazeno: 5455x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.