Pět zajímavých her, které vás určitě zabaví

Také často slýcháváte od svých přátel či ostatních členů rodiny věty typu “Hry jsou jen pro malé děti.” nebo “Já v hraní her nevidím žádný smysl. Jsou hloupé, nezajímavé a ve všech je jen násilí a vraždy? Náš článek vás přesvědčí o tom, že hry mohou být zajímavé, zábavné a dokonce mnohdy i naučné. Těchto pět her a spousty dalších najdete na našem herním portálu Raketka.cz

 

Brain Builder

Jak již název napovídá, v této hře bude vaším úkolem plnit různé matematické úlohy v mnoha zajímavých minihrách. Pár prvních her vám může přijít jako brnkačka, ovšem zdání mnohdy klame. V časovém limitu máte za úkol najít co nejvíce nejvyšších čísel či rychle zpaměti sčítat či odčítat. Hraním si odemykáte stále těžší a zajímavější úlohy, u kterých už musíte plánovat a přemýšlet. Vše je samozřejmě bodově hodnoceno s přehlednými statistikami a vy si můžete kupříkladu se svým dítětem či kamarádem porovnat, kdo je v jaké minihře lepší. Tato hra perfektně procvičí vaše matematické schopnosti, postřeh a rychlost. 

 

8 Gears

Další ze série logických hříček, která potěší nejen mladé elektrotechniky, ale i dospělé, kteří mají rádi logické spojovačky. Vaším úkolem bude přeskládat vodivá kolečka tak, aby se elektřina dostala ze zdroje elektrického proudu k napájení všech žárovek, které se následně rozsvítí. S přibývajícími koly vám budou stát v cestě různé překážky a je jen na vás, jak kolečka poskládáte, aby jste dosáhli svého cíle. 8 Gears se svou roztomilou a jednoduchou grafikou potrápí nejednoho mladého elektronadšence. Tak vzhůru do toho, žárovky čekají právě na vás. 

 

 

Cut the Rope

U logických her ještě chvíli zůstaneme a do třetice je zde hra Cut the Rope s roztomilou žabkou v hlavní roli. Vaším úkolem bude tuto nenasytu nakrmit sladkostmi, které jsou různě rozmístěné a upevněné provázky. Zároveň musíte posbírat co největší počet hvězd. Jednoduchým přestřihnutím lanka se díky gravitaci sladkost posune tam, kde ji chcete mít. Musíte však přemýšlet a plánovat dopředu, který provázek přestřihnout jako první, který druhý a který jako poslední. Tuto vynikající hru s roztomilým pastelovým grafickým zpracováním, na který se nádherně kouká, budou mít rády nejen vaše děti, ale i vy, pokud si budete potřebovat trochu odpočinout od každodenního životního shonu a stresu.

 

 

V8 Muscle Cars 3

Nesmíme zapomenout na milovníky rychlých aut a napínavých závodů. Ujmete se role řidiče jednoho z nádherných amerických bouráků a utkáte se o první místo s vašimi soupeři na jedné z mnoha tratí, které jsou zde pro vás připraveny. Projedete nádherné pobřeží Los Angeles, křížem krážem obrovským Grand Canyonem nebo ulicemi New Yorku, jedním z nejlidnatějších měst Spojených států amerických. Tratí je zde opravdu spoustu a jejich nádherné zpracování s retro grafikou vás rychle zatáhne do situace, kdy se budete cítit, jako by jste opravdu seděli v nablýskaném sporťáku.

 

 

Farm Mania

Na závěr zde máme něco pro milovníky zahrádkaření, pěstování rostlin a chování zvířátek. Stanete se farmářkou, která na své farmě pěstuje melouny, dýně či mnoho dalších plodin, chová domácí zvířátka a stará se o svou farmu. Postupem času svoji farmu rozšiřujete o další části, což vám vydělává víc peněz a vy můžete nakupovat další vylepšení. Bonusový faktor je ten, že hra je kompletně česky, takže i vaše nejmenší ratolesti, které se zatím moc nekamarádí s angličtinou, rychle pochopí, o co jde a mohou se plně ponořit do farmaření. Hra vás naučí starat se o svoji zahrádku a zvířátka, být pečlivý a její pěkný grafický vzhled se bude líbit jak vám, tak i vašim dětem. 



Ukázali jsme si společně pár her, které se jistě budou líbit nejen vám, ale i vaše děti z nich budou mít radost a určitě se z nich mnohé naučí. Znáte nějakou jinou zajímavou hru, která je zajímavá, zábavná nebo naučná a zasloužila by si vaši pozornost? Dejte nám o ní vědět do komentářů.

 

Mladá fronta a.s. nově spustila web Rodičov.cz, který přináší důležité informace ze světa otců a matek. Kromě zkušených rodičů, kterým poskytuje cenné rady v oblasti zdraví, vzdělávání, financí a psychologie, myslí také na ty, kteří se na příchod prvního miminka teprve připravují a nemají příliš velkou představu o tom, co je čeká.

zpět na seznam článků

Komerční sdelení   |   Publikováno: 13. 02. 2020   |   Zobrazeno: 12557x

Témata článku:Rady a tipy

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.