Forum - Slenderman

vocas126vocas126 VIP

Slenderman je smyšlená legendární bytost, která vznikla v roce 2009 v rámci soutěže na fóru Something Awful o nejlepší imitaci paranormální fotografie. Graficky upravené fotky dodal, legendu o Slendermanovi vymyslel a soutěž vyhrál Victor Surge. Jeho městská legenda se po internetu rychle rozšířila a do mýtu o Slendermanovi začali příspívat další internetoví uživatelé. V roce 2012 byl Slenderman zpopularizován v indie hře Slender: The Eight Pages.


Podoba a chování


Surgova verze Slendermana je vysoký hubený muž v černém obleku bez jakýchkoli obličejových rysů, s nepřirozeně dlouhýma rukama a s chapadly, která schovává v zádech. Tato podoba zůstala v dalších graficky upravených fotkách a fanartech více méně zachována.


První příběhy o Slendermanovi jej umisťují do pozadí fotek dětí, které vzápětí údajně zmizely. Hlavní inspirací tu je pravděpodobně německá nadpřirozená bytost Grossmann, který má být také nenormálně vysoký a unáší děti, a nebo jiná bytost z na tuto notu bohatého evropského folkloru. Slendermanovi byly postupně přiřčeny schopnosti vymazání paměti, způsobení nespavosti nebo paranoie, způsobení záchvatů kašle, teleportace za účelem pronásledování a zdeformování vlastního obrazu na fotografii.


Chleba a Irenka


Mytologie Slendermana byla rozvinuta ve fóru Something Awful, v paranormální sekci /x/ na obrázkovém fóru 4chan, a dále na stránkách jako jsou DeviantART, Fangoria, Wikibin a Slender Nation. V roce 2009 začal uživatel MarbleHornets na Youtube uveřejňovat falešný domácí videopříběh o osobě, která se snažila Slendermana vypátrat, avšak sama záhadně zmizela. Další Youtuboví uživatelé navázali vlastními videi, případně parodiemi.


Značný úspěch sklidila survival-hororová indie hra z roku 2012 Slender: The Eight pages od Parsec Productions.


Podle postavy Slendermana byla vytvořena bytost Enderman ve hře Minecraft. své dotazy můžete psát pokusím se na ně odpovědět :)

Komentáře

84826

Slender ? takový blb co se tě snaží zabit. nic čeho by se člověk mohl bát smajl

+ +0 -

slender-mannnnnnnnn

ta hra je hororrrrrrrr!smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

+ +0 -

drak

dívám se na to a je to nejlepší hra na světě slenderman je hustá bitost
proč nemůže být doopravdickej!

+ +0 -

kokos57

ja to hraju a je to hustý

+ +0 -

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.