Pokémon Go

Jak na pokémony?

 

Před pár týdny zasáhl svět fenomén jménem Pokémon Go! V reálném čase můžete na svém mobilním zařízení chytat veškeré pokémony a následně je trénovat a bojovat v gymech. Chytat tyto kreslené postavičky můžete kdekoliv, kde budete mít přístup k internetu a GPS. Přihlásit do hry se můžete přes svůj účet na google nebo si vytvořit vlastní. Občas se však může stát, že hraje hru tolik hráčů, že to nevydrží servery a spadnou. V takovém případě to chce trpělivost. 

S mobilním zařízením pak chodíte venku, po městě, na vesnici, na pláži nebo třeba v horách a snažíte se vystopovat ty nejvzácnější pokémony. Vždy, když nějakého pokémona uvidíte, tak se hra přepne na vaši kameru, kde se ukáže v celé své kráse. Následně se jej snažíte chytit tak, že po něm hodíte pokéball. Někteří pokémoni jsou však silní a může se stát, že vám z něj uteče a musíte tak házet znovu.

Jakmile pokémona chytíte, dostanete za něj zkušenostní body, stardust a candy, dvě věci, které potřebujete pro jeho vývoj. Takto chycený pokémon se pak objeví mezi ostatními pokémony, které jste chytily. Také můžete pokémona vypěstovat z vajíčka, které získáte. Vajíčko vložíte do inkubátoru a následně musíte ujít potřebnou vzdálenost pro jeho vývin.

Na vaší cestě za chytáním budete potkávat i takzvané pokéstopy. Jsou to známá místa, která když máte blízko sebe, tak z nich můžete získat různé itemy jako pokébally, vajíčka a další. Pro získání těchto věcí musíte pokéstop roztočit.

Důležitým milníkem ve vaší hře, je dosáhnout úrovně 5. Od této úrovně se můžete připojit k jedné z frakcí a vybrat si tak barvu. Na výběr budete mít červenou valor, modrou mystic a žlutou instinct. Následně se budete snažit bojovat v jiných gymech, které můžete zabrat pro svoji barvu. V gymu můžete také umístit na obranu svého nejlepšího pokémona. Pokud je váš pokémon zraněn nebo vyčerpán z boje, můžete na něj použít potion nebo revive. Potion je růžový sprej a revive je zlatý drahokam.

 

Obchod a inventář

 

Hra samozřejmě nabízí i nákupy v aplikaci a za zlaťáky můžete nakupovat pokébally na chytání, kadidlo (incense) na přilákání pokémonů, šťastné vejce (lucky egg), které vám na 30 minut zajistí dvojnásobek zkušeností, vábící modul (lure module), který umístíte na pokéstop a na 30 minut bude přitahovat pokémony z okolí. Z tohoto mají profit i jiní uživatelé.

Inkubátor na vajíčka (egg incubator), slouží k vypěstování vajíčka za pomoci vaší chůze. Každé vajíčko má u sebe počet kilometrů, které musíte ujít. Poslední dvě položky jsou pro vylepšení vašeho batohu, abyste mohli mít více věcí a počet pokémonů, které můžete mít.

K vaší výbavě patří samozřejmě i pokédex, ve kterém najdete všechny vámi nalezené pokémony a informace o nich. Když si pokémona rozkliknete, uvidíte, kolikrát jste ho chytily nebo viděly. Jsou tam informace o jeho výšce a váze, jaký typ pokémona je, stručný popis a také vývojový strom.

Tyto informace můžete také vidět v přehledu vašich pokémonů, kde je můžete rovněž vylepšovat za pomoci již zmíněného hvězdného prachu (stardust) a sladkostí (candy). Stardust je pro všechny pokémony stejný, ovšem candy má každý pokémon vlastní a získáte je tak, že budete chytat stejné pokémony. 

Je důležité zdůraznit, že při hraní této hry si musíte dávat pozor na své okolí a rozhodně nehrát hru v autě nebo jiné nebezpečné situaci!

Pokud máte o hru zájem, můžete si ji zdarma stáhnout zde - Pokémon Go Mujsoubor.cz

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 12. 08. 2016   |   Zobrazeno: 13472x

Témata článku:Hry,Rady a tipy

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.