Odhalení zloděje - vyřešení

4.3. 18:00 - Vyhlášení vítězů bude ZDE.

Vítězové:

Místo Jméno výherce Cena
1.  ID:13725 - Benas91 Microsoft Xbox 360 320GB Kinect Star Wars Bundle (Limited Edition)
2.  ID:9742 - alciz Sony PlayStation 3 Slim New 12GB
3.  ID:12687 - georgenka XBOX 360 - Microsoft Xbox 360 4GB Black
4.  ID:22212 - blackpig XBOX 360 - Microsoft Xbox 360 4GB Black
5.  ID:11390 - pedro21 XBOX 360 - Microsoft Xbox 360 4GB Black
6.  ID:48615 - Kamil14 XBOX 360 - Microsoft Xbox 360 4GB Black
7.  ID:21062 - pikness Genius Heeha 100x
8.  ID:35408 - 81e28c7eb9e92245 Genius Heeha 100x
9.  ID:12949 - neli56 Genius Heeha 100x
10.  ID:26959 - Svoby003 Genius Heeha 100x

 

 Všechny výherce kontaktujeme(na email a zprávou), čím dřív odpovíte tím dřív můžeme poslat ceny. Děkujeme všem za super účast a doufám, že vás to bavilo. Příští soutěž bude kolem velkých prázdnin :). 

Celkem 4 783 celkem správných odpovědí. Děkujeme.

 

 

Policie měla šest podezřelých – mafiánského bosse, počítačového hackera, zahradnici, šíleného vědce, kouzelníka a faráře. Všechny fotografie podezřelých byly vytvořeny těsně před loupeží, takže se ani jeden z nich nemohl stihnout převléknout ani jinak zamaskovat svou případnou vinu. Z prvního úryvku dopisu, který se našel na místě činu, ale není vůbec jasné, kdo je viník.

Postupným získáváním důkazů pak lze vyřadit podezřelé, kteří Raketku ukradnout nemohli. Probereme tedy jednotlivé důkazy vedoucí k pravému viníkovi a odhalíme, co prozrazovali.

Druhá část dopisu
Z druhého úryvku dopisu, který byl získán hledáním rozdílů, příliš informací o pachateli nepřibylo, pouze se nás snaží svést ze své stopy zmínkou o několika oblíbených hrách.

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: mafiánský boss, zahradnice, počítačový hacker, kouzelník, šílený vědec, farář



Kámen
Kámen vypovídá o tom, že se zloděj dostal pro raketku oknem. Rozbít okno kamenem a vlézt jím do pokoje ale mohl každý z podezřelých.

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: mafiánský boss, zahradnice, počítačový hacker, kouzelník, šílený vědec, farář

DNA
Policejní analýza DNA potvrdila, že pachatel byl muž. Zahradnice tedy může být právem vyřazena ze seznamu podezřelých.

Stopa vyřazuje: zahradnice
Aktuální podezřelí: mafiánský boss, počítačový hacker, kouzelník, šílený vědec, farář

Třetí část dopisu
Spolu s prvním kouskem tento útržek dopisu odhaluje pouze motiv podezřelého. Tajné poselství však může mít každý ze zbývajících podezřelých.

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: mafiánský boss, počítačový hacker, kouzelník, šílený vědec, farář



Knoflík
Na místě činu byl posléze nalezen i knoflík z kabátu. Druh kabátu se sice nedal blíže identifikovat, z obrázků je ale jasně vidět, že zahradnice ani počítačový hacker kabát nenosí. Kromě zahradnice, jejíž nevina se tímto dále potvrzuje, tedy může být ze seznamu podezřelých vyřazen i počítačový hacker.

Stopa vyřazuje: zahradnice, počítačový hacker
Aktuální podezřelí: mafiánský boss, kouzelník, šílený vědec, farář

Lístek s číslem
Získaný lístek s číslem nemá pro vyřazování podezřelých hlubší význam. Nikdo zatím neví jaký má vyznám, možná se to objasní časem :).

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: mafiánský boss, kouzelník, šílený vědec, farář

Fotka s levákem
Fotka z kamerového systému prokázala, že pachatel byl levák. U mafiánského bosse je zase jisté, že je pravák, protože drží pistoli v pravé ruce. Zahradnice drží náčiní v levé ruce, stejně jako šílený vědec zkumavku a kouzelník králíka. Z obrázků faráře a počítačového hackera není vidět, zda jsou leváci nebo praváci. Na základě této stopy tedy zůstávají v podezření všichni kromě mafiánského bose. Zahradnici a počítačového hackera jsme však vyřadili už dříve.

Stopa vyřazuje: mafiánský boss
Aktuální podezřelí: kouzelník, šílený vědec, farář


Čtvrtá část dopisu
Čtvrtá část dopisu opět pouze dokazuje nevinu mafiánského bosse, který u sebe samozřejmě neustále nosí zbraně. Pachatel zde ale sděluje, že nemá zbraně rád.

Stopa vyřazuje: mafiánský boss
Aktuální podezřelí: kouzelník, šílený vědec



Automobil
Svědek vypověděl, že před místem činu v době krádeže viděl modrý automobil, ve kterém pachatel pravděpodobně ujel. Bohužel u žádného z podezřelých se modrý automobil nenašel ani není další důkaz, že by někdo z podezřelých tento automobil vlastnil.

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: kouzelník, šílený vědec, farář

Kadeř blond vlasů
Při spěchu pravděpodobně pachatel zavadil o střep, který mu amputoval kadeř vlasů. Ze stopy jasně vyplývá, že pachatel byl blonďák. Mafiánský boss má očividně vlasy tmavé, stejně tak farář. Potvrzuje se tím nevina mafiánského bosse a prokazuje nevina faráře. Šílený vědec, zahradnice a počítačový hacker mají blond vlasy. U kouzelníka nejsou vlasy pod kloboukem vidět. Tito čtyři jsou tedy na základě této stopy podezřelí. Vynecháme-li všechny, kteří jsme již vyřadili předchozími indiciemi, zbývají nám pouze dva podezřelí.

Stopa vyřazuje: mafiánský boss, farář
Aktuální podezřelí: kouzelník, šílený vědec

Absence otisků
Prohledání místa činu prokázalo, že zde nebyly nalezeny žádné pachatelovi otisky. Je tedy zřejmé, že byl chráněn rukavicemi. Z obrázku je patrné, že mafiánský boss, zahradnice, kouzelník i šílený vědec rukavice nosí. Okruh podezřelých se tedy prozatím nezmenšil.

Stopa vyřazuje: farář, počítačový hacker
Aktuální podezřelí: kouzelník, šílený vědec

 

Pátá část dopisu
Pátá část dopisu mluví o tom, že pokusy o pátrání jsou zbytečné a objasňuje původ dopisu. Je jasné, že dopis pachatel roztrhal, aby celé případné vyšetřování zpomalil. Kdo je pachatel však nespecifikuje.

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: kouzelník, šílený vědec


Nedopalek
Odhozený nedopalek jasně naznačuje, že pachatel byl kuřák. Zahradnice má zastrčenou cigaretu v kapse, počítačový hacker má na stole popelník, tudíž také pravděpodobně kouří, cigaretu v puse má i šílený vědec. Farář i kouzelník jsou očividně nekuřáci a jsou tedy vyřazeni. Mafiánský boss kouří doutníky, tudíž by také nenechal cigaretový nedopalek. Je tak tímto vyřazen také. Zůstává tedy již jediný podezřelý, který musí být viníkem.

Stopa vyřazuje: farář, kouzelník, mafiánský boss
Aktuální podezřelí: šílený vědec

Sklíčko
Dalším důkazem, který byl na místě činu nalezen, je sklíčko, které pachatelovy pravděpodobně vypadlo z brýlí nebo okuláru. Je tedy jasné, že zloděj musí nosit brýle nebo mít okulár. To splňují všichni kromě zahradnice, která je tímto opět ospravedlňována. Šílený vědec opět zůstává nevyřazen, protože brýle má.

Stopa vyřazuje: zahradnice
Aktuální podezřelí: šílený vědec

Otisk stopy
Otisk stopy naznačuje, že bota pachatele je velmi malá, Ačkoliv neznáme přesné velikosti bot podezřelých je zřejmé, že kouzelník to být nemohl, protože nosí opravdu velké boty. I vzorek boty navíc poukazuje na to, že podezřelým by na základě této stopy byly jen farář, kterému nejsou žádné boty vidět, šílený vědec, mafiánský boss a případně i zahradnice s gumovkami. I tato stopa tedy nevyřazuje posledního podezřelého, kterým je šílený vědec.

Stopa vyřazuje: kouzelník
Aktuální podezřelí: šílený vědec

Šestá část dopisu
Poslední část dopisu obsahuje jakýsi podpis zloděje, který je zastoupen písmenkem Z. To ale bohužel mnoho nepoví. Všichni podezřelí ho totiž mají ve jméně nebo přezdívce, kromě zahradnice, která ho má ale vyšité na kapse svého oblečení.

Stopa vyřazuje: -
Aktuální podezřelí: šílený vědec



Jednotlivé indicie tedy odhalují vždy nevinu některých podezřelých. Spojením informací je pak jasné, že zloděj mohl být jedině šílený vědec. Právě ten chtěl tedy Raketku využít pro vyslání do vesmíru s poselstvím, kterým byla tajná chemická formule.

Díky Vašemu pátrání byl tedy zloděj zatčen a Raketka se vrátila zpátky na web.

Další soutěž můžete čekat za 3-4 měsíce :D

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 13. 02. 2013   |   Zobrazeno: 55322x

Komentáře

Mr.Login

Na mě se dnes štěstí usmálo. Včera jsem nevyhrál a dnes jsem najednou našel tisícovku ležet pohozenou na zemi! :))))) To se mi stalo poprvé v životě!

+ +3 -
Mr.Login

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.