Nejhranější hry roku 2019

Úvodní snímek hry Candy Crash

Candy Crush

Máte rádi sladkosti a chcete si procvičit mozkové závity? Pak byste určitě měli vyzkoušet hru Candy Crush, která potěší jak milovníky bonbónů, tak nadšené stratégy. Jejím cílem je hledat alespoň trojice stejných sladkostí, čehož docílíte výměnou pozic jednotlivých cukrovinek. Posunout je však můžete vždy jen o jedno místo, a to nahoru, dolů i vede sebe. Důležité je, aby se potřebná trojice vytvořila pomocí jediného tahu, v opačném případě se totiž bonbón vrátí do původní pozice.

Abyste postoupili do další úrovně, je potřeba za omezený čas získat určitý počet bodů. Ten se odvíjí od počtu nalezených trojic. S přibývajícími koly se ve hře objevují nejrůznější vychytávky, jako jsou třeba bomby, jejichž vhodným odpálením odstraníte mnohem více sladkostí než klasickým tvořením trojic. Pozor však na jednotlivé tahy! Ačkoli hra svádí k co nejrychlejšímu tvoření trojic, své kroky si pečlivě promýšlejte. Pokud kolo nesplníte, přijdete o život. 

Online hra Future Buddy

Future Buddy

Hlavními postavami oblíbené hry Future Buddy jsou modrá roztomilá stvoření z budoucnosti, která se potřebují dostat do cíle. Problém ale je, že se nedokáží sami pohybovat. Je tedy na vás, abyste jim pomohli. Učinit tak musíte pomocí speciálních lan, která stačí správně upevnit do záchytných bodů. Spoje můžete různě přemisťovat, lana přeřezávat a naplno využívat účinků gravitace.

Abyste dostali co nejvyšší počet bodů, je po cestě do cíle nutné sebrat všechny hvězdičky. Nic ale není tak lehké, jak se na první pohled může zdát. Kromě toho, že je každé následující kolo o něco obtížnější než to přechozí, zvyšuje se také počet modrých stvoření, která je nutné do cíle dopravit.

Populární hra Mahjong Titans

Mahjong Titans

Kdo by neznal jednu z nejoblíbenějších logických her Mahjong Titans, která je založena na podobném principu jako pexeso? I v tomto případě budete jako hráč hledat dvojice stejných znaků. Nejedná se však o papírové kartičky ale o kameny, které z herní plochy postupně odstraňujete. Výhodou je, že abyste dvojice odhalily, nemusíte je otáčet, co je na jednotlivých kamenech, totiž vidíte po celou dobu. Tedy v případě, že nejsou zakryté.  

Zdá se vám to jednoduché? To ještě není vše. Největší zádrhel spočívá v tom, že oba obdélníkové kameny se stejným znakem můžete odstranit jen v momentě, kdy mají volnou alespoň jednu dlouhou stranu. Pokud je jeden z kamenů naopak blokován, nelze jej ani označit.

Mahjong Titans se svou složitostí řadí mezi středně obtížné logické hry. Takže pokud neradi zahálíte a chcete potrápit své mozkové závity, směle do toho! Určitě nebudete litovat.  

Postřehová hra Bubble Shooter

Bubble Shooter

Klasika mezi klasikami. První verze hry Bubble Shooter byla vyrobena už v roce 2000 a její podoba se několikrát proměňovala. Princip ale zůstával vždy stejný: odstranit všechny nafukovací balónky. Ty se v herním poli vyskytují hned v pěti barvách a tvoří jakýsi shluk. Ten jako hráč postupně doplňujete o další a další balónky, které do směsi barev střílíte s cílem vytvořit vždy minimálně trojice stejné barvy. Ty následně praskají a mizí. 

Myslete však na to, že nekonečný shluk balónků se neustále pohybuje směrem dolů. Trojice tedy musíte tvořit dostatečně rychle a dobře si promýšlet, kam balónky vystřelíte. Může se totiž stát, že pro další už nezbyde místo.

Brutální hra Happy Wheels

Happy Wheels

Hra, ve které jde doslova o život. Ačkoli je hlavním cílem Happy Wheels zdolat bludiště nástrah a překážek, podstatnou roli hraje také fakt, zda náročnou jízdu vůbec přežijete. Postava, za kterou hrajete, totiž vlivem nárazů často ztrácí končetiny a spolu s nimi i potoky krve. No, hlavně neztratit hlavu.

Vybrat si můžete z několika charakterů a zdolat různé terény. Buďte ale ostražití, kromě složitého terénu na vás čekají také pasti. Stačí jeden chybný krok a vaše postava je rozdrcena, napíchnuta nebo rozemleta na kousky. Pokud se vám do cíle nepodaří dojet se všemi končetinami, nezoufejte, ani zdaleka nebudete jediní.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 26. 07. 2019   |   Zobrazeno: 5978x

Témata článku:Hry

Komentáře

eric coumyVIP(Klubovna)

hoj smajl dobrej článek smajl a candy crush je gamesa, kvůli které jsem na Raketku zavítal smajl
a jedna z mála her na skóre, kde mám potřebu být nejlepší smajlsmajl

+ +1 -
eric coumy

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.