Je Apex Legends perfektní Battle Royale?

Apex Legends - legenda v žánru Battle Royale her. Takto bych se nebál popsat akční novinku, která vyšla teprve minulý týden. Hra pokořila hned několik hranic a přinesla svěží prvky do Battle Royale her. Já jsem se rozhodl otestovat Apex legends o víkendu a musím uznat, že mi hra opravdu vyrazila dech. Přesto se i zde najde pár drobností, které by si zasloužily vylepšení.

 

Masivní rozmach i oblíbenost

I přesto, že hra vyšla v podstatě jako nečekané překvapení, zasloužila si obrovskou pozornost a v prvních 8 hodinách po vydání si hru stáhlo milion hráčů. Toto číslo je již samo o sobě velmi působivé, protože se jedná v podstatě o nejrychleji rostoucí hru v porovnání s ostatními hrami v kategorii včetně gigantů jako jsou PUBG nebo Fortnite.

Toto byl ovšem pouze start. Za první den svého vydání hra nasbírala 2.5 milionu hráčů a za 3 dny dosáhla hranice 10 milionů. Před několika dny hra také pokořila práh jednoho milionu aktivních hráčů.

A to s sebou přináší asi největší bolest, kterou jsem při hraní pocítil. Protože hru hraje stále více a více lidí, servery občas zablbnou a tak váš veškerý loot i postup může přijít vniveč, zatímco vy nevěřícně zíráte na úvodní lobby a nějakou chybovou hlášku. Toto se mi naštěstí stalo pouze dvakrát za 20 hodin hraní a tak se nejedná o extra vážný problém a předpokládám, že se v následujících týdnech dočkáme nápravy.

 

Co Apex drasticky odlišuje od konkurence?

 Na obrázku vidíme tým složený ze tří různých charakterů

Nyní se již dostáváme k tomu, co činí Apex opravdu jedinečnou hrou. Ještě předtím, než všichni vyskočí z vesmírné lodi, si každý člen tříčlenného týmu vybere svou postavu, která má 3 unikátní schopnosti. Na výběr je celkem 8 postav a jelikož je hra založená na mikrotransakcich, dá se čekat, že další budou přibývat s postupem času. Mapa je relativně malá v porovnání například s mapou Erangel nebo Miramarm které najdete v PUBG a čeká vás zde více akce. Hry trvají něco kolem 20 minut a jako v každé battle royale hře, i zde je vaším úkolem zůstat jako poslední na živu a stát se tak Championem.

Další novinkou, která dělá gameplay ještě zajímavější je možnost oživit hráče i po smrti. K tomu je třeba sebrat "disky" z jejich mrtvoly a najít nejbližší oživovací stanici, kam poté nová loď přiveze vaše spoluhráče. Ti ovšem přijdou o všechen loot, který během hry našli.

 

Budoucnost nebo alternativní vesmír?

Pohled na ostrov, na kterém se vše odehrává

Ve hře je prozatím pouze jedna mapa a ta se nachází na planetě, která na první pohled připomíná zemi. Při výběru svého hrdiny také vybíráte z lidí, případně si můžete zvolit robota. I vesmírné lodě, které se na mapě pohybují mohou být teoreticky dílem lidské ruky a tak zatím vše nasvědčuje tomu, že jsme se ocitli v nějaké vzdálené budoucnosti.

Po chvíli brouzdání vyprahlou pouští, bažinami a zelenými lesy ovšem začneme objevovat scenérii podobnou spíše planetám, které můžeme najít například ve Star Wars. Této teorii nasvědčují i zvířata žijící ve vodě kolem planety připomínající býložravé dinosaury. Já se přikláním na stranu vzdálené budoucnosti ale posouzení nechám již na vás.

 

Zhodnocení

Hra je velmi dobře propracovaná, vytvořila si již velmi silnou hráčskou základnu a požitek ze hry je naprosto famózní. Když k tomu přidám fakt, že je hra zadarmo, tak mi nezbývá než hru doporučit všemi deseti prsty.

A pokud si nechcete tuto herní pecku nechat ujít, můžete si ji zadarmo stáhnout zde.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 11. 02. 2019   |   Zobrazeno: 6501x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.