Jak vybrat grafickou kartu na hraní her

 

Pokud zvažujete nákup nového počítače nebo pokud chcete upgradovat starší díly, určitě se nevyhnete rozhodování o grafické kartě. Na výběr máte obrovské množství možností od integrovaných grafických karet až po nejvýkonnější herní mosntra. My se teď spolu podíváme na to, jaká grafická karta bude nejlepším řešením pro vás.


Základ

Před jakýmkoliv zvažováním grafické karty, byste měli zvážit její využití. Pokud budete počítač používat pouze na kancelářskou práci, hry na Raketce, případně na nějaké starší tituly, bude vám bohatě stačit grafická karta integrovaná v procesoru. Dále už bude spíše záležet na tom, jestli fandíte spíše společnosti Intel nebo AMD. U Intelu je základ Intel Pentium G4600 s integrovaný grafickým čipem Intel HD Graphics 630, který seženete od 1489 Kč. U AMD se v této ceně dostanete na procesor AMD A8-7650K s integrovaným grafickým čipem AMD Radeon R7.

Integoravná grafická karta v procesoru


Zlatý střed

Pokud chcete na počítači hrát ty nejnovější hry, nechcete za počítač nechat veškeré úspory a nebudou vám vadi nízké herní detaily, doporučuji pečlivou přípravu dopředu. Solidní herní počítač se dá poskládat i do 15 tisíc, ale budete muset zajistit, aby vámi vybrané komponenty spolupracovaly co nejefektivněji.Tady si budete muset dávat pozor na to, aby jste ke grafické kartě zvolili vhodný procesor, velikost a hlavně frekvenci pamětí a dobrou základní desku. Můžete zvážit i nákup použité grafické karty, ale dejte si pozor na to, abyste nekupovali grafické karty používané na těžení kryptoměn. V této kategorii je spousta grafický karet, které můžete využít a bude vždy záležet na ceně, kterou jste schopni zaplatit. Před tím, než si všechny díly objednáte, doporučuji zadat sestavu tady, kde zjistíte reálný výkon celého počítače.



High End

Pokud si potrpíte na nejlepší kvalitě a chcete hrát každou hru na nejlepší detaily, je tady řešení i pro vás. Bavit se budeme o těch nejlepších grafický kartách od Nvidie a AMD. Momentálně nejlépe uživatelsky hodnocenou grafickou kartou na trhu je Nvidia GTX 1080 Ti se základním taktem 1480 Mhz a pamětí 11 GB GDDR5X. Pořídíte ji od 21.500 Kč. Pokud ale chcete to nejlepší, co můžete mít, tak je pro vás Nvidia Titan V. Je asi o 15% výkonnější než zmiňovaná GTX 1080 Ti a stojí 79.000 Kč. Pokud byste na druhou strnu chtěli spadat do high end kategorie, ale chcete trošku ušetřit, doporučuji Nvidia GTX 1070. Tu seženete za 12.000 Kč a nabídne dostačujících 8 GB paměti DDR5 a takt 1683 Mhz. Od AMD je velmi zajímavý kousek AMD Radeon RX Vega 4 s 8 GB paměti a a taktem 1247 Mhz.


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 05. 2018   |   Zobrazeno: 3308x

Témata článku:Rady a tipy

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.