Hra Zaklínač 3: Divoký hon

Geralt se nám vrací zpět v novém díle, který předchozím titulům nakopne zadek! Rozjet hru na plné detaily se všemi parádičkami nebude vůbec jednoduché, protože celé prostředí je velmi promakané a dech beroucí!

Z předchozích dílů víme, že Geralt přišel o paměť, která se mu však již vrátila. Nilfgaardeskému impériu se konečně povedla invaze do Severních království a postupně jsou podrobena. Zatím odolává pouze Radovid V., který při této příležitosti dobyl Kaedwen a rozšířil svoje království Redanii.

Na začátku samotné hry si můžete projít, respektive určitě si projděte pohybový a bojový tutorial s Ciri a Vesemirem. Během tohoto tutorialu budete také svědky toho, jak je Ciri unesena jezdci divokého honu. Tím také začíná hlavní dějová linie, kdy začnete po Ciri pátrat. Během svých cest se setkáte s mnoha známými i neznámými tvářemi. Při vyptávání se na cestu Ciri a její aktuální polohu si budete moci pomocí flashbacků zahrát krátké mezi hry právě s Ciri.

Krom hlavní dějové línie je však ve hře mnoho vedlejších questů, kontraktů a tajemných pokladů, které můžete hledat a plnit. Celá mapa je mnoho násobně větší než v předchozích dílech. I po dokončení hlavní dějové línie se tedy nebudete nudit a můžete se vrátit k plnění vedlejšáků.

Po mapě se můžete pohybovat pěšky, na koni nebo pomocí rychlého cestování, které je umožněno díky rozsetým rozcestníkům. Nejčastěji se však budete pohybovat na svém koni jménem Roach, který přiběhne na písknutí. Na koni můžete jezdit klusem, cvalem nebo tryskem. U toho posledního se kůň může unavit a následně zpomalit. Také si musíte dávat pozor na nebezpečí, které koně může vylekat a ten se pak splaší. Uklidnit jej můžete pomocí Axii, což uklidní jeho mysl. Kůň může také nést vylepšená sedla, krytky očí nebo vaky na více předmětů. Pěšky se budete pohybovat vždy jen v menším okruhu, jinak to opravdu nemá cenu. Samozřejmě nesmíme zapomenout na možnost ovládat malou lodičku s plachtou.

Jak se budete pohybovat po herním světě a provádět interakce s jinými postavami, vše se může v budoucnu projevit. Odpovědi, které za Geralta vyberete, budou formovat jeho charakter a pohled na něj. S některými postavami můžete být za dobře nebo je i následně zradit ve váš prospěch. Pokud budete muset někde zaplatit, nebude jiná možnost. Tím přecházíme plynule k tématu mincí. Mince se získávají opravdu těžko, nejvíce jich získáte za zaklínačské kontrakty a questy. Z ukrytých pokladů můžete zase získat drahé věci, které lze prodat. V Geraltově světě se navíc ke všemu budete postupně propracovávat. Úroveň nepřátelských NPC se zvyšuje tím, jak postupujete v samotné hře.

Geralt tak získává většinu zkušeností z questů, ne ze zabíjení. Navíc pokud vás někde sejme příšera dvěma ranami, je dost možné, že o dva levely později to bude přesně na opak. S každou úrovní získá Geralt jeden bod, který můžete rozdělit mezi několik vlastností nebo mezi runová slova. Záleží na vás, jak je rozdělíte. Samotné vlastnosti pak musíte pro jejich funkčnost vložit do jednoho z pole. Ve vybavení pak krom zbroje a dvou klasických mečů může Geralt mít 4 sloty pro jídlo a lektvary a 4 sloty pro jiné vybavení, jako je kuš, louče nebo bomby.

Zábavnou novinkou pro zpestření je karetní hra Gwent. Tuto hru můžete hrát s hospodskými, prodavači a jinými postavami. Do této hry pak sbíráte různé karty a tvoříte celé balíčky. Hru můžete hrát i o peníze.

Nemá cenu probírat se celým příběhem Zaklínače, hlavní je hratelnost samotné hry a o zbytku se jistě přesvědčíte sami. 

Stáhnete si hru Zaklínač 3: Divoký Hon ze Steamu.

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém  64-bit Windows 7, 64-bit Windows 8 (8.1) or 64-bit Windows 10    64-bit Windows 7, 64-bit Windows 8 (8.1) or 64-bit Windows 10 
Procesor   Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz / AMD CPU Phenom II X4 940    Intel CPU Core i7 3770 3.4 GHz / AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz 
Paměť RAM   6 GB   8 GB
Místo na disku  35 GB

 35 GB

Grafická karta  Nvidia GPU GeForce GTX 660 / AMD GPU Radeon HD 7870    Nvidia GPU GeForce GTX 770 / AMD GPU Radeon R9 290 
Direct X  10  11

Raketka hodnocení: 10/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 21. 06. 2016   |   Zobrazeno: 4761x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.