Hra Space Engineers

Máme tu další parádní hru z našich končin. České studio Keen Software House můžete znát díky titulu Miner Wars 2081, což nebyla úplně nejúspěšnější hra. Nyní však přichází s naprosto novým titulem, který vás vtáhne do širokého vesmíru. Ve vesmíru se toho však moc dělat nedá, tak k čemu zrovna vesmír? No, kolonizovat planety nebudete. Budete však stavět plavidla, která v tomto prostoru mohou létat. Ano, řeč je o Tie Fighterech, X-Wing stíhačích, hvězdách smrti nebo jakékoliv lodi, která vás napadne. Celkově jde tedy o takový Minecraft, akorát s tím rozdílem, že stavíte vesmírné lodě.

Jakmile si hru nainstalujete a spustíte, můžete okamžitě začít stavět. Pohybovat se budete s kosmonautem a to ve volném prostoru. Velkou výhodou je, že hlavní mód je kreativní a tudíž máte dostupné všechny možné součástky a vybavení bez nutnosti zdrojů. Můžete tedy okamžitě stavět lehký stíhač, velký křižník nebo dok, kde budete všechny tyto lodě parkovat. Fantazii se meze nekladou. Navíc můžete stavět i rozsáhlé interiéry. Pokud si například postavíte velkou stanici nebo bitevní křižník, můžete vystavět interiéry, obarvovat je nebo přidat i obranné palebné systémy. Lodě mezi sebou nemůžete spojovat, můžete však mezi sebou propojit doky či stanice. Čas však bude neúprosný, takže zavolejte šéfovi, že nepřijdete do práce.

Jelikož se vše odehrává ve vesmíru, je potřeba počítat s fyzikálními zákony. Dávejte si pozor při stavbě lodí, jelikož se může stát, že špatně oddělíte kus lodi nebo odstraníte špatnou součástku a část vaší práce si bude plout jen tak vesmírem a už ji neuvidíte. Na lodích či stanicích však můžete stavět i generátory gravitace. Pozor si také musíte dávat na model poškození. Pokud se rozhodnete vyspat během řízení, může se vám stát, že při nárazu do asteroidu zbyde z vaší lodi vrak. Efektivnější jsou však demolice s jinými plavidly. Pokud máte velký křižník, nebude vám dělat problém rozetnout jinou loď na půl.

Celkově je hra velmi povedené a navíc je stále ve fázi Alfa, což znamená, že se neustále vylepšuje a studio produkuje moře aktualizací. Grafika je na takovou hru poměrně dostačující, nejedná se o revoluci, ale oku neuškodí. Pokud máte zájem o stavení vesmírných plavidel, můžete stahovat zde - Space Engineers Steam

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Microsoft Windows XP (latest SP)   Microsoft Windows 7 (latest SP) 
Procesor  Intel Core2 Duo 2.0 GHz (or AMD equivalent)    Intel Quad Core i5 @ 2.5 GHz (or AMD equivalent) 
Paměť RAM  2 GB  3 GB
Místo na disku  2 GB

 5 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce 8800GT / ATI Radeon HD 3870 /  Intel HD Graphics 4000   NVIDIA GeForce GTX 460 / AMD Radeon HD 7800 series 
Direct X  9.0c  9.0c


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 31. 01. 2015   |   Zobrazeno: 9120x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.