Hra Rainbow Six Siege

Novinka v podobě parádní taktické akce s podtitulem Siege se právě přiřítila i na naše harddisky! Za hrou opět stojí silný Ubisoft, která se tentokrát pokouší vymáčknout z boje s teroristy, co nejvíce to jde.

Upustilo se od klasického singlu a přešlo se na masivní multiplayer. Ano, single tu samozřejmě je taky, ale v jaké podobě? Je to spíš takový tutoriál o 10 misích, který vám má ukázat různé situace. Jde především o extrakci rukojmích, zneškodnění bomby nebo ochranu VIP cíle. Budete si moci projít deset různých lokací, jako je ruská ambasáda, horská chata nebo tréninkový dům. To by bylo všechno skvělé, kdyby to nebylo pouze na vás. Ano, všech deset misí budete muset plnit sám, bez další podpory, což trochu ztrácí smysl. Hlavně pokud máte v úmyslu hrát na vyšší obtížnost než je normální, to je pak pomalu nemožné získat plný počet bodů za misi. Jak již však bylo řečeno, je to spíše trénink. Hlavní část totiž tvoří multiplayer.

Multiplayer nabídne tři možnosti. Můžete si vytvořit vlastní hru, kde si zvolíte možnosti, mapy a můžete hrát po LANu nebo čekáte, až se k vám někdo připojí online. Další možnost je rychlá hra nebo taky příležitostná, kde proti sobě stojí dva pětičlenné týmy. Hodnocené hry jsou pak klasický matchmaking jako třeba v CSku, kde jsou k vám přiřazování hráči na stejné úrovni a pokud zápas opustíte před jeho koncem, dostanete ban.

Do mulťáku si můžete vybrat jednu z dvaceti jednotek, 10 typu útočného a 10 obranného. Dokonce jsou rozděleny i podle původu agentury. Vždy 4 jednotky od FBI, GSG 9, GIGN, SAS a Spetsnaz. Ve hře se můžete na každou jednotku podívat, přečíst si jeho vybavení, příběh a mrknout na pěkně zpracované video. Jakmile si do hry vyberte postavu, nikdo jiný z týmu si ji již nemůže vybrat, proto je občas frustrující, když hrajete za jednu postavu a sami si ji nemůžete vzít, protože ji už někdo vybral rychleji. Za výhru a jiné splněné body ve hře pak získáte body. Za tyto body můžete vylepšovat jak vlastnosti postavy, tak i její vybavení. Tady trochu narazíte na nekompromisní politiku Ubisoftu ohledně mikrotransakcí. Zakoupená postava nebo vybavení ze začátku nestojí moc bodů, ovšem další úrovně jsou již zbytečně předražené a budete muset odehrát mnoho vítězných her, pro jejich koupení.

Teď se konečně dostaneme k samotné akci v terénu, která je naprosto bezkonkurenční. Jakmile se ocitnete s kamarády, a týmová spolupráce je zde hodně důležitá, zapomenete na veškeré neduhy mikrotransakcí a nákupu vybavení. Každá strana má ze začátku kola několik vteřin na to, aby se připravila. Bránicí strana, teroristi mohou zpevnit zdivo speciálními pláty, zabarikádovat vchody nebo rozmístit výbušniny a ostnatý drát. Útočící strana zase může pomocí dronů prozkoumat okolí a najít rukojmí nebo lokalizovat bombu. Následně začíná nefalšovaná akce, která díky demoličnímu modelu jakéhokoliv objektu nabírá na obrátkách. K dispozici máte výbušniny nebo termit, které se dostanou přes jakoukoliv barikádu či zeď. Máte pocit, že je nepřítel přímo vedle vás za zdí? Nevadí, pár dobře mířených výstřelů provrtá zeď a s trochou štěstí i vojáka za ní.

Opravdu zajímavá akce začíná v době, kdy si členové týmu opravdu rozumí a podporují. Jeden jde hlavním vchodem jako návnada, druhý vyběhne schodiště ze sklepa a tři se slaní ze střechy přímo do zad nepříteli, který vůbec netuší co se děje. Do toho tam vlítne pár oslepujících granátu, jeden frag a jeden EMP na zničení výbušnin. Bum a rukojmí je odváděn za podpory ostatních přímo na místo extrakce. Čistá akce, nic víc, nic míň. Do toho perfektní grafika a fyzika. Rozhodně tento titul stojí za to, abyste si jej zahráli!

Hru si můžete pořídit přes Steam – Rainbow Six Siege

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows 7/8/10 (64-bit OS)   Windows 7/8/10 (64-bit OS)
Procesor   Intel Core i3 560 @ 3.3 GHz nebo AMD Phenom II X4 945 @ 3.0 GHz   Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz a lepší nebo AMD FX-8120 @ 3.1 Ghz a lepší
Paměť RAM  6 GB  8 GB
Místo na disku  30 GB

 47 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce GTX 460 nebo AMD Radeon HD 5870 (DirectX-11 kompatibilní s 1GB of VRAM)   NVIDIA GeForce GTX 670 (nebo GTX 760 / GTX 960) nebo AMD Radeon HD 7970 (or R9 280x [2GB VRAM] / R9 380 / Fury X)
Direct X  11  11


Raketka hodnocení: 8,5/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 12. 2015   |   Zobrazeno: 5215x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.