Hra Paragon

Momentálně si můžete zahrát otevřenou betu této parádní hry. Stačí se zaregistrovat, stáhnout klienta a nainstalovat, vše naprosto zdarma. Kluci z Epic Games chystají tuhle pecku i na konzole a tak se pojďme podívat, jak se povedla.

Jedná se o klasický MOBA žánr, tedy multiplayer online battle arena. Hráči si na začátku vyberou svého hrdinu a pak se snaží zničit základnu toho druhého. Není to však tak jednoduché. Každý hráč má právo si vybrat libovolného hrdinu, ovšem ten již není dostupný pro další hráče. Zde to funguje tak, že nejdříve vybere jeden hráč, pak další dva a zase další dva. Na každý výběr má hráč omezený čas.

Ve hře je celkem 21 hrdinů, kteří jsou rozděleni do 6 tříd. Těmi třídami jsou tankové (5 hrdinů), podpora (support), (3 hrdinové), bojovníci (fighter), (4 hrdinové), střelci (ranger), (4 hrdinové), vyvolávači (caster), (4 hrdinové) a jeden vrah (assassin). Každý z hrdinů má rozdílné zbraně, vlastnosti a také 4 základní atriburty, jako je síla, síla abilit, mobilita nebo výdrž. Navíc můžete pro každého hrdinu získat karty, které mohou jeho vlastnosti vylepšit.

Tím se dostáváme k další důležité věci a tou jsou právě karty. Jak tak s vaším bojovníkem běháte po mapě a mlátíte do všech nepřátel a věží, získáváte herní měnu zvanou Amber. Díky této měně pak můžete získat body na nákup potřebných karet. Tyto karty mohou aktivně či pasivně přidat hrdinovy životy, manu, zvýšit útok nebo obranu a mnoho dalších super věcí.

Další věc, která je spojená s kartami a hrdiny je spříznění (affinities). Tato funkce je ve hře pro lepší dynamičnost strategie při výběru hrdiny. Každý hrdina má minimálně jednu, ale i více spříznění. Těch je ve hře celkem 5, Fury, Corruption, Growth, Intellect, Order. Hráč by pak měl pro své hrdiny vybírat hlavně ty karty, které mají stejnou spřízněnost jako hrdina.

Samotná bitva se pak odehrává na mapě jménem Agora. Můžete zde bojovat proti online hráčích či počítači buď sám, nebo s kamarádem. Mapa má tři cesty. Na každé straně cesty jsou dvě věže, jeden inhibitor a na základně jádro, ze kterého se rodí minioni. Nejprve musíte zneškodnit věže a pak inhibitory. Mezi cestami na mapě je prostředí, kterému se říká džungle (Jungle). Najdete tam neutrální monstra, za které můžete získat amber. Také se zde skrývá stroj, ze kterého můžete amber těžit, místa, kde se stanete neviditelným nebo orb.

Hra není zatím úplně vybalancovaná, ale je to stále beta a samotná komunita pomáhá hru neustále vylepšovat. Samotní vývojáři slibují nového hrdinu každé 3 týdny, tak uvidíme.

Stahovat zdarma můžete zde - Epic Games - Paragon


Raketka hodnocení: 6/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 09. 2016   |   Zobrazeno: 6735x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.