Hra Killing Room

Brněnské studio Alda Games vydalo další žhavou pecku! Jedná se o pořádnej hardcore roguelike titul, ve kterém není o akci nouze. Jediné, na co si musíte dávat pozor, jak to už u roguelike her bývá, je permanentní smrt.

Děj je zasazen do roku 2150, ve kterém má své místo i bizarní reality show pod záštitou GoreTv. Jsou pouze dvě možnosti, jak z této show odejít. Buď projdete všechny úrovně a seberete pohádkovou výhru nebo zemřete opravdu bolestivou smrtí.

Jakmile projdete úvodním tutorialem, již není cesty zpět, leda v černém pytli. Pár prvních levelů je procházka růžovou zahradou. Ze začátku dostanete nějakou lepší zbraň v podobě samopalu. Jak jej využijete je již na vás. V každém levelu na vás čeká několik místností, které sice nemusíte procházet, ale najdete v nich užitečné předměty. Samozřejmě to nebude tak jednoduché, protože v téměř každé místnosti na vás čekají nepřátelské zrůdy, které vypadají jak z halloweenského hororu. Také si budete muset dávat pozor na nečekané pasti.

Každá reality show má své obecenstvo a zde dokonce může rozhodovat o vašem postupu ve hře, který vám mohou usnadnit nebo ztížit. Vše záleží na vaší reputaci. Jak získat reputaci nebo jak s ní naložit vám neprozradíme, ale je to velká zábava. Pokud streamujete hry, tak mohou vaši diváci využít možnost hlasování. Mohou vám dát buď dobrý nebo špatný předmět. Když už jsme u předmětů, můžete je získat i během hry. Dělí se na běžené, raritní, legendární nebo permanentní, najít je můžete v obchodě nebo na podstavcích.

Zbraňový systém je ve hře velmi slušný. Získat můžete brokovnice, útočné pušky, samopaly, pulzní pušku nebo rotačák. Také najdete ve hře několik chladných zbraní. Velmi se nám propracovanost zbraní líbí. Každý detail je na nich velmi realistický.

Grafika celkově je velmi pěkně zpracovaná, jak objektů, které se válí po zemi, tak i hlavních postav nepřátel. Výborné jsou i efekty. Osobně se nám velice líbí výbuchy, které jsou opravdu pěkné, a hlavně i účinné. Není nic lepšího, než vzít barel a hodit ho do chumlu nepřátel, kde jej ihned kulkou odpálíte. Všichni mrtví a máte z toho Gore kill.

Hlavní je, dávat si pozor na to, abyste neumřeli. Jinak musíte hrát od znovu. Žádný load nebo save tu nefunguje. Uložit hru můžete jenom na konci kola, pokud chcete ze hry odejít. Pak můžete pokračovat. Ovšem smrt znamená konec!

Stahovat hru můžete na Steam – Killing Room


Raketka hodnocení: 9/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 11. 2016   |   Zobrazeno: 6515x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.