Hra Just Cause 3

Rico zvaný Scorpion je znovu na scéně a tentokrát se snaží od diktátorského režimu uvolnit ostrov s názvem Medici. Opět se budete moci pohybovat po rozloze 1000 km čtverečních, tak jako tomu bylo v předchozím díle. Podívat se můžete do různých biomů, zima, léto, farmy nebo prales. Oproti druhému dílu můžeme najít více zalidnění a budov. Bohužel stále nejsou všechny stavby unikátní, ale při takovém množství se to dá pochopit. Jak je to vůbec s pohybem po tak rozlehlé mapě? Rico má nově možnost využít wing suit, tedy spíše menších textilních blán kolem těla, ale i tak je to slušná zábava. Opět nechybí padák, spousty letadel a vrtulníků, motorek nebo aut. Samozřejmě nesmí chybět šílené zápěstní lano hlavního hrdiny.

S tímto lanem se dali dělat neskutečné věci v minulém díle a tentokrát vývojáři ještě přitvrdili. Lano lze použít k přitahování se na padáku nebo wing suitu. Také jej můžete použít k přichycení na auta, letadla, vrtulníky nebo lodě. Můžete s ním však zabíjet nepřátele mnoha různými způsoby. Vojáka můžete chytit a přivázat k plynové bombě, kterou následně odpálíte do nebe. Všelijaké předměty můžete pomocí lana přitahovat nebo pověsit. Můžete tak pověsit i nepřátele.

Celkově boj s nepřátelskými vojáky nebude žádná sranda. Libovolně se objevují odnikud a vaši pomocníci moc rozumu nepobrali. Například pokud se snažíte ukrást vozidlo, tak do něj neustále střílejí, i když je prázdné, což vede k výbuchu. Výbuchy jsou však na celé hře to nejkrásnější. Ano, grafika dostala lepší nádech, postavy jsou mnohem propracovanější a věrohodnější. Ostatní objekty však novotu trochu postrádají. Netýká se to však výbuchů a ohně. Ty jsou mnohem lépe zpracovány než v předchozím díle a můžete také způsobit detonací dominový efekt. Opravdu skvělá podívaná!

Horší je to však s příběhem samotné hry. Přes nespočet možností, jak cestovat, zabíjet nebo ničit, je příběh velmi slabý. Postavy jsou nemastné, neslané. Ač je svět volný sandbox, abyste se dostali do dalších lokací, musíte ničit. Ničit neustále stejné množství budov je dost stereotypní a časem se ohraje. Trocha změny by v tomto případě neškodila. Samotní hrdinové hry také nejsou zrovna typ, který vás na první dojem pohltí. Jak už to však v sérii Just Cause bývá, příběh je spíše zpestřením šílené demoliční akce.

Ve vašem arzenálu najdete plno novinek, které se týkají vylepšení a druhů zbraní. Můžete získat speciální nálože, které můžete předělat na šílené tryskové motory. Tyto motory pak můžete přidělat kamkoliv budete chtít. Změnil se také počet zbraní, které u sebe můžete mít. Krom mnoha výbušnin, můžete mít také dvě malé zbraně a dvě velké. Své lano můžete dokonce použít více než jenom jednou. Připevnit můžete třeba tři předměty naráz.

Rozhodně se nedá říct, že by se hra nepovedla. Povedla a to velmi dobře. Příběh trochu pokulhává, to se nedá nic dělat. Na druhou stranu je vyvážen rozsáhlým herním světem, vybavením, demolicemi a akcí. Nenechte si Just Cause 3 ujít.

Stahovat hru můžete zdeSteam Just Cause 3

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows 7/8/10 (64-bit OS)   Windows 7/8/10 (64-bit OS)
Procesor   Intel Core i5-2500k, 3.3GHz / AMD Phenom II X6 1075T 3GHz   Intel Core i7-3770, 3.4 GHz / AMD FX-8350, 4.0 GHz
Paměť RAM  6 GB  8 GB
Místo na disku  54 GB

 54 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) / AMD Radeon HD 7870 (2GB)   NVIDIA GeForce GTX 780 (3GB) / AMD R9 290 (4GB)
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 8/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 01. 2016   |   Zobrazeno: 4952x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.