Hra Banished

Máme tu naprosto parádní simulaci středověkého života! Jedná se o strategickou pařbu, ve které se budete starat o obyvatele vaší vesnice nebo města. Budete se jim snažit zajistit pravidelný přísun jídla, teplého oblečení a mnoho dalších potřebných surovin.

Na začátku hry si zvolíte, jak se bude vaše budoucí vesnice jmenovat. Následně si vyberete velikost a typ mapy. Zvolit si můžete počáteční obtížnost a počasí. Začínat můžete v údolích nebo horách. S několika domy a rodinami nebo jen s lidmi bez surovin. Pokud si vyberete začátek od nuly, musíte několika vesničanům zajistit ubytování, teplo a jídlo. Minimálně do začátku. Pokácet pár stromů a vydolovat kamení není problém. Jídlo je však horší.

Možné druhy obživy. V závislosti na tom, jaká se vám vygeneruje mapa, zvolíte druh stravy. Pokud začínáte obklopeni lesem, je nejlepší postavit boudu pro sběrače a loveckou chatu. Budete tak dostávat maso a různé lesní plody. Pokud máte však blízko řeku, rybaření je jasný volba. Jakmile si zajistíte pravidelnou dodávku jídla, můžete postavit budovu, ze které bude proudit dřevo na topení, protože teplo je hlavně v zimních měsících hodně důležité. Ano, vaši občané mohou umrznout, umřít hlady, díky nemoci, přírodní katastrofě, při porodu nebo na ně prostě spadne strom.

Důležité také je, aby vaše vesnice nevymřela. Pokud budete mít v jednom domě mnoho obyvatel, je potřeba postavit domy další, jinak se nebudou rozmnožovat. Musíte si však dávat pozor, abyste domů neměli moc, protože vám může rychle dojít jídlo. Rozhodně všude stavějte cesty, protože pomáhají vesničanům v rychlejším pohybu. Další důležité budovy pro obyvatele jsou nemocnice, školy, kovář, švadlena nebo sběrač bylinek, díky kterým nejsou vesničané nemocní.

Vesničané se dělí na dospělé jedince, studenty a děti. Každý obyvatel má míru spokojenosti a počet srdíček, která udávají životní funkce. Počet srdíček udržujete pomocí nemocnic a bylinek. Ovšem velký vliv má i počet druhů jídla, které mají občané k dispozici. Čím rozmanitější jídelníček jim nabídnete, tím budou zdravější a spokojenější. Štěstí pak zajišťuje komfort, hospoda nebo i hřbitov, kde mohou navštěvovat již mrtvé příbuzné.

Na další budovy si však budete muset nějakou dobu počkat, protože je nebudete moci postavit buď skrz nedostatek surovin nebo pracovníků. Farmy s ovcemi, krávami či slepicemi nebudete moci založit do té doby, dokud tyto zvířat nekoupíte od obchodníka. Výjimečně však mohou být vygenerovány na mapě. Také si budete moci postavit důl na železo a uhlí nebo kámen.  

Pro vylepšení zážitku ze hry si můžete nainstalovat plno herních módů. Můžete tak zvětšit produkci potravin nebo těžby. Také můžete získat plno nových budov nebo jejich vzhled.

Hru si můžete pořídit zde - Steam Banished

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém  Win XP SP3 / Vista / Windows 7 / Windows 8    Windows® 7 (SP1) 64bit / Windows® 8 64bit 
Procesor  2 GHz Intel Dual Core processor    Intel Core i5 processor
Paměť RAM  512 MB   512 MB
Místo na disku  250MB

 250 MB

Grafická karta  512 MB DirectX 9.0c compatible card (shader model 2)    512 MB DirectX 10 compatible card
Direct X  10  11

Raketka hodnocení: 7/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 05. 2016   |   Zobrazeno: 7766x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.