Hra Alien: Isolation

Bojíte se rádi? Tak to vám garantuji, že u této hry budete strach nenávidět! Creative Assembly si pro vás totiž připravila parádíní hororovou pařbu s vetřelcem v hlavní roli. Vývojářské studio můžete znát již z titulů jako je Total War a všechny jeho díly. Vývoj hororové FPSky byl tedy tak trochu krok do neznáma. Jak se s tím vývojáři poprali?

Hlavní děj se odehrává na vesmírné stanici Sevastopol, která byla zamořena vetřelci. Nebudete však hrát za známou postavu z filmu Ellen, ale za její dceru Amandu Ripley. Nečekejte však šílenou přestřelku ve stylu Dead Space, kde na vás na každém rohu vykoukne zrůdný nepřítel. Nejlépe se jako mechanik cítíte s plazmovým hořákem a detektorem pohybu, ač je všude plno nepřátel v podobě šílených lidí nebo androidů řízených umělou inteligencí Apollem. Přeižítí zde závisí hlavně na vaší schopnosit nebýt viděn a pohybovat se tiše.

Nečekejte žádné lekací scény z béčkovýcho filmů ani příšeru na každém kroku. Po celé stanici vás bude honit jeden jediný vetřelec, který je navíc tak trochu nezničitelný. Musíte se pohybovat velmi potichu a opatrně, protože jakýkoliv zvuk ho může vylákat a pak bude pozdě. Můžete se schovávat různě do sříněk, pod stoly nebo do ventilačních šat. Časem se ve hře naučíte vyrábět různé věci, které mohou dělat zvuk a zmást tak vetřelce. Velmi se vám bude líbit plamenomet, který si můžete vyrobit a který vetřelce vždy vyděsí. Díky detektoru budete mít přibližný pojem o tom, kde se vetřelec pohybuje. Nikdy však nebudete přesně vědět, kde se objeví.

Nejednou se vám stane, že vás překvapí a tím pádem i usmrtí. Nemusíte z toho však být zklamaní, protože je to prakticky nevyhnutelné, jelikož Amanda není všemocná. Po nahrání uložené pozice se navíc vetřelec pohybuje jinak, než před vaší smrtí. Když už jsme u ukládání pozic, není to žádný med, protože to jde pouze na konkrétních místech, která jsou od sebe docela daleko. Jakmile dorazíte k terminálu, ještě nějakou dobu bude trvat než se načte, takže můžete umřít těsně před uložním.

Alien: Isolation je velmi povedená hororovka, která je v současné době jednou z mála kvalitních. Není to žádná bezhlavá střílečka a proto má své kouzlo. Pokud vás hra zaujala a máte o ni zájem, můžete si ji stáhnout zde – Steam Alien: Isolation

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows XP SP3/Vista/Windows 7/8   Windows 7 64-bit 
Procesor  3.16Ghz Intel Core 2 Duo E8500    AMD: Phenom II X4 955 - 4 Core, 3.2 GHz or Intel: Core 2 Quad Q9650 - 4 Core, 3.0 GHz 
Paměť RAM  4 GB  8 GB
Místo na disku  35 GB

 35 GB 

Grafická karta  1GB (AMD Radeon HD 5550 or Nvidia GeForce GT 430)   2GB (AMD GPU: AMD Radeon R9 200 Series or Nvidia GPU: Nvidia GeForce GTX660)  
Direct X  11  11

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 04. 2015   |   Zobrazeno: 8790x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.