Hra DayZ

Máme tu další survival – horror – zombie pecku! Nebojte se děsivého označení, pokud již máte zkušenosti s hrami jako je Rust, bude to pro vás procházka rájem, s několika zombíky v cestě. DayZ má na svědomí tuzemská společnost Bohemia Interactive, kterou můžete znát hlavně díky sérii her Arma.

DayZ se snaží hráče vtáhnout do zničeného post-apokalyptického světa. Většina populace byla vyhlazena neznámou infekcí. Děj hry se odehrává ve fiktivní zemi sovětského svazu s názvem Černorusko. Již samotný herní svět se vyznačuje svoji rozlohou, která je 230 kilometrů čtverečních, ve hře se tedy rozhodně naběháte.

Jak už to v takových hrách bývá, svět nabízí téměř neomezené možnosti. Můžete vyrábět mnoho věcí, upravovat je nebo předělávat. Předměty a nástroje lze mezi sebou kombinovat, z čehož vzniká mnoho možností. Zbraně ve hře lze různě přizpůsobit a jistě vás nadchnou jejich autentické vlastnosti. Velký počet je zde i oděvů, které mají různé maskování a úroveň zbroje. Herní servery nabízí až 40 hráčů a vlastní postavu můžete přenášet mezi herními servery.

Hra je teprve vydána s předběžným přístupem, což znamená, že je stále ve vývoji a tudíž mohou být ve hře chyby. Do konce roku 2014 však vývojáři slíbili nový patch, který by měl obsahovat vozidla, která lze řídit, divokou zvěř nebo nadstandartní grafický a fyzikální engine.

Pokud vás hra zaujala, můžete si ji zakoupit na službě Steam – DayZ


 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém  Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1  Windows 7 / 8 SP1
Procesor  Intel Dual-Core 2.4 GHz or AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz   Intel Core i5-2300 or AMD Phenom II X4 940
Paměť RAM  2 GB  4 Gb
Místo na disku  10 Gb 

 14 Gb 

Grafická karta NVIDIA GeForce 8800GT / AMD Radeon HD 3830  NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 7750 with 1 GB VRAM 
Direct X  9.0c  9.0c

 


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 19. 06. 2014   |   Zobrazeno: 10220x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.